GANİRE PAŞEYEVA GERİDE BİR KİTAP BIRAKTI

Alper ÇAÇA

30-09-2023 11:01

Türk Dünyasında her dönem yüreğinde vatan, bayrak ve millet sevdası ile bütünleşen yiğit Türk kadınları çıkmıştır.

Bu fani dünyada veda edişini yazmak hiç aklımdan geçmemişti. Nitekim kendisine projelerimi ve çalışmalarım dan bahsetmek için can atıyordum. Kendisi ile kişisel dostlukları bulunan büyüklerimizden tanıştırmaları için rica etmeyi düşünmekteydim.

Çünkü, geçen yıl başladığımız  2025 yılında tamamlamayı planladığımız Muhsin Yazıcıoğlu adlı kitap çalışmamızın ilham kaynağı Ganire Paşayeva’dır.

  Öyle ki, Sivas Cumhuriyet Üniversitesini ziyaretinin ardından vermiş olduğu röportajın da ;

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Müslüman Türk Dünyası için büyük bir lider olduğu, kendisini anmadan geçmenin günah olacağını  atfederek  Sivas’ın yetiştirdiği ve nesillerin öğrenilmesi gerektiği bir değer olduğu “ vurgulamıştı. Nitekim bu sözleri bizde öylesine büyük bir yankı uyandırdı ki…

Sivas’ın yetiştirmiş olduğu bir değeri kendi memleketin de hayatını ve görüşlerini kaleme almaya karar verdik. Muhsin Yazıcıoğlu kitabımız 2025 yılında yayın hayatında girdiğinde Sivas’ta ilk kez kaleme alınmış olacaktır.

 Türk Dünyasına ömrünü adamış ve uğurda cesaretle tüm sorumluluklar üstlenmiş Ganira Paşeyeva’ya Allah’tan rahmet diliyor, Türk Dünyasının başı sağolsun.

DİĞER YAZILARI Yüreği Kocaman Başkan : Hilmi Başkan 01-01-1970 03:00 Kira Fiyatlarında Artışlar Derhal Sonlandırılmalıdır 01-01-1970 03:00 Sosyolojik Bir Kavram Olarak Laik / Şeriata Genel Bir Bakış 01-01-1970 03:00