Sivas’ta Lobiler mi Yoksa Halk mı Kazanacak!

KUTLU BİLGE

10-04-2023 12:25

09 Nisan 2023 tarihi itibariyle ülke genelinde Milletvekili aday listesi açıklandı. Listelerden belki de en dikkat çeken Sivas AK Parti aday listesi oldu. Listede ilk 2 sırada Darendeli isimler yer aldı. 3. sıra ise son dakikaya kadar Şarkışla Bölgesinden listede yer alan Semra Temurbaş Mavibulut’un liste dışı bırakılıp, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in köylüsü Rukiye Toy’un listede yer alması ile sonuçlandı. Bundan sonra en çok merak edilen sorular ise şu:

Sivas’ın lokomotifi ve en büyük topluluğunu oluşturan Elbeyliler nasıl bir tepki ortaya koyacaklar? İlk olarak Belediye Başkanlığı seçiminde şehirde çok başarılı çalışmalar yapan Elbeylili Sami Aydın’a yer verilmemesi daha sonra ise milletvekilliğinde çok güçlü aday adayları olmasına rağmen listede hiç birinin yer almamalarına karşı Elbeylilerin bu sefer ki tepkileri ne olacak? Sivas’ta büyük bir topluluğu oluşturan ve yok sayılan Sivas merkez ilçesi ile Yıldızeli, Zara ve Şarkışla gibi büyük ilçeler ve bu ilçelerin kütüğüne kayıtlı halkın tepkisi ne olacak? En önemlisi de bizim için temayül önemli değil, Sivas halkının talebi de hiç önemli değil biz Ankara’dan listeyi yapar göndeririz Sivaslı oy verir düşüncesine karşı Sivas halkının tepkisi ne olacak?

14 Mayıs 2023 akşamı hep birlikte göreceğiz. Ama Sivas’ta milletvekili dağılımında Sivaslıları çok farklı bir manzaranın beklediği kesin. Sivas’ta dünden itibaren oluşan dip dalga bize gösteriyor ki bu seçim şehirde sözde abiliğe soyunanlar için çok zor geçecek.

DİĞER YAZILARI Sivas’ta Lobiler mi Yoksa Halk mı Kazanacak! 01-01-1970 03:00 DİJİTALLEŞEMEYEN İLANLAR 01-01-1970 03:00