SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2023 16:25

3. Kez Adaylık Sorusuna Yanıt

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan’ın 3. kez aday olup olamayacağı tartışmalarına yönelik soruya, “Seçimle ilgili her türlü kararı almak YSK’nın kararındadır. Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir mevzuatı dikkate alarak” diye yanıt verdi.

3. Kez Adaylık Sorusuna Yanıt

Erdoğan için başvuru: AKP’den ‘3’üncü kez adaylık’ sorusuna yanıt

AKP ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan'ın 3. kez aday olup olamayacağı tartışmalarına yönelik soruya yanıt verdi.

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK’ye teslim etti.

‘ATTIĞI TOKAT MARS’TAN DUYULACAK’

Başvuru sonrası AKP ve MHP heyeti, açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise “MHP Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı seçimi kanunun 8. maddesi çerçevesinde Sayın Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı almıştır. Bugün gerekli evrakları hazırlamış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başvurusunu YSK’ya yapmıştır. Sayın Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın adayıdır. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, girişimler karşısında milli ve ahlaki duruş, tarihi bir birlikteliktir. 14 Mayıs demokrasi bayramında aziz Türk milleti Kandil yapılanmasına gereken cevabı verecek ve attığı tokat Amerika’dan değil, Mars’tan duyulacaktır” diye konuştu.

 

‘ADAYIMIZ NET’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Seçim süreci başladı. Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Takvim kapsamında işlemler peş peşe yapılıyor. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim” ifadelerini kullandı.

3. KEZ ADAYLIK SORUSUNA YANIT

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan’ın 3. kez aday olup olamayacağı tartışmalarına yönelik soruya, “Seçimle ilgili her türlü kararı almak YSK’nın kararındadır. Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir mevzuatı dikkate alarak” diye yanıt verdi.

ERDOĞAN ‘KRONOMETRE SIFIRLANDI’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı tartışma konusu olmuştu. Erdoğan, üçüncü kez aday olamayacağı yorumlarına ilişkin “Türkiye 2018 seçimleriyle yeni bir yönetim sistemine geçti, yani kronometreyi sıfırladı. 2018’de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” açıklaması yapmıştı.

AdminAdmin

Admin