GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-04-2023 11:57

Allah bir daha milletimize böyle felaketler yaşatmasın

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki görevini tamamladı.

 Allah bir daha milletimize böyle felaketler yaşatmasın

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki görevini tamamladı. Doğanşehirlilere bir veda mesajı yayınlayan Vali Şimşek şunları dile getirdi:

Kıymetli Doğanşehirliler;

6 Şubat 2023 tarihinde iki büyük depremi 9 saat arayla hep birlikte yaşadık. 150 bin km²’lik bir bölgeyi sarsan ve yaklaşık 13 milyon vatandaşımızın doğrudan etkilendiği bu facia, insanlığın tarihi boyunca yaşadığı en ağır doğal afetlerden birisi oldu. Çoğunluğu büyük şehir olmak üzere 10 il merkezimizin, onlarca ilçemizin ve binlerce köyümüzün hasara uğradığı bu felaket, emsalsiz acılar ve kayıplar ile sonuçlandı.

Başımıza gelen bu musibet karşısında, milletçe derin bir kedere gömüldük. Ne var ki vakit yas tutma değil acil müdahale, yardımlaşma, acıları paylaşıp hafifletme vaktiydi. Enkaz altında imdat bekleyen, canını ayaza atmış, sıcak bir el uman, dünyası kararmış bir ümit ışığı arayan insanlarımızın yanında olmak için milletçe, devletçe seferber olduk. Tarihimizin en zorlu sınavlarından birinden geçtiğimiz bugünlerde sahip olduğumuz hasletleri, âlicenaplığı, dayanışma ruhunu, beraberlik duygularını harekete geçirerek, bu dehşetli yıkımın altından hep birlikte kalkmaya çalıştık.

Sarsıntıların şiddetle hissedildiği ve depremin yıkım hattının yanı başında yer alan ilimizden deprem bölgesine yardım ulaştırmak için ilk andan itibaren seferber olduk. Valiliğimiz, Belediyemiz ve AFAD İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımız, felaket bölgesinin imdadına koşmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı’mızın görevlendirmesiyle, birkaç saat içerisinde Malatya’nın Doğanşehir ilçesine doğru, kalabalık bir ekiple yola çıktık. Sivas'tan kurduğumuz lojistik zincirle arama kurtarma faaliyetleri ve ilçedeki vatandaşların barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için aralıksız bir çalışma başlattık.

Değerli Doğanşehirliler;

6 Şubat'tan bu yana yürüttüğüm Doğanşehir deprem koordinatörlüğü görevimden ayrılıyorum.

Ülkemizin ve milletimizin çok zor günler geçirdiği bu dönemde depremin ilk gününden itibaren Sivas'tan gelen tüm çalışma arkadaşlarımla sizlerin yanındaydık. Yaraları sarmaya, acıları paylaşmaya, dertlere deva olmaya çalıştık. İki ayı aşan bu süreçte bakanlarımızın, milletvekillerimizin, valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızın ve Doğanşehirli iş insanlarımızın büyük desteklerini gördük. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Gece gündüz, yağmur çamur, soğuk demeden canla başla büyük fedakârlıkla buradaki mesaime eşlik eden tüm ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu kara günlerde Sivas ve Doğanşehir arasında kurduğumuz dostluk ve kardeşlik bağı giderek güçlenecektir. Sivas olarak Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz ve her daim sizlerin yanında olacağız. İnşallah el birliğiyle, gönül birliğiyle yaralarımızı saracağız. Bu çetin sınavı, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek geçeceğiz.

Başta depremin yıkımını yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm ülkemize ve Doğanşehirlilere tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha milletimize böyle felaketler yaşatmasın inşallah.

Haklarınızı helal edin, Allah'a emanet olun dedi.

AdminAdmin

Admin