GÜNDEM
Giriş Tarihi : 10-03-2023 14:53

Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen ilçelerden birisi olan Malatya’nın Doğanşehir ilçesine şehir merkezine ilave olarak 14 konteyner kent daha kurulacak.

Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya’nın Doğanşehir ilçesine Koordinatör Vali olarak atanan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçede vatandaşların mağduriyetlerini gidermek, temel ihtiyaçlarını ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

İlçe merkezine kurulan konteyner kenti ziyaret eden Vali Şimşek, depremzedelerle sohbet ederek çocuklarla da yakından ilgilendi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, ilçeye 14 farklı noktaya konteyner kent kurulacağını söyledi. İlçede bulunan yapıların yarısının yıkık olduğunu ifade eden Vali Şimşek “6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden birisi de Malatya ve diyebilirim ki Malatya’nın en çok etkilenen ilçesi de Doğanşehir. Şöyle ki Doğanşehir’de 14 bin yapı stoğu var ve bu yapı stokunun neredeyse yüzde 50’si ya yıkık ya acil yıkılacak ya da ağır hasarlı. Yine 142 vatandaşımızı da Doğanşehir’de kaybetmiş durumdayız. Bizlerde ilk günden itibaren devletimizin gücüyle, milletimizin desteği ile hayırseverlerimizin katkıları ile yaraları sarmaya ve vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ve depremin izlerini silmeye çalışıyoruz.” dedi.

- 2 bin 260 Konteyner Daha Kurulacak

İlçede enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Şimşek “Geldiğimiz noktada enkaz kaldırmalar devam ediyor yine konteyner kent kurmaya çalışıyoruz şuanda da kurulmakta olan konteyner kentimizin içerisindeyiz. Bu konteyner kent Sancaktepe Belediyemiz, hayırsever vatandaşlarımızın, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin katkıları ile kurulmakta. Şuana kadar 84 ailemizi konteyner kente almış durumdayız ve yaklaşık 405 vatandaşımız konteyner kentte konaklamakta. Bu konteyner kentte tabi ki sosyal donatılar var sağlık ünitesi, derslikler, mescit, kütüphane, çocuk oyun alanı, kuaförü, berberi ile sıcak yemek noktası ile her yönüyle komplike bir merkez oluyor inşallah. Toplamda 350 konteyner ve 350 ailemiz olacak burada. Bunu dışında kırsal nüfusun yoğun olduğu köylerde de konteyner kentler kuruyoruz. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. 14 köy ve noktada daha planlıyoruz konteyner kenti. 2 bin 260 konteyner daha ilave olacak böylelikle 2 bin 6410 konteynere ulaşacağız. Bu konteynerlerin yaklaşık bini hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda emeği geçenlere de teşekkür eden Vali Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük bir dayanışma ve yardımlaşma sergilediğimiz bu günlerde gece gündüz fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın ve bu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız da Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.”

AdminAdmin

Admin