GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-04-2023 10:48   Güncelleme : 17-04-2023 11:26

Amacımız hayır kervanına katkı sağlamak

Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi, kurulduğu günden bu yana yardıma muhtaç ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Amacımız hayır kervanına katkı sağlamak

Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi, kurulduğu günden bu yana yardıma muhtaç ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda dernek yönetimi depremzede ve yetim aileleri için Ramazan ayı boyunca iftar yemeği vererek yanlarında olduğunu gösterdi.

Her gün 50 kişilik aileye iftar sofrası düzenleyen Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi, veren el ile alan eli buluşturmanın gururunu yaşıyor.

Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi tarafından düzenlenen iftar sofrasına 400 kişi katıldı. 200 depremzede olmak üzere 100 yetim ile 100 ihtiyaçlı aile dernek yönetimi ve il protokolü ile iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

İftar programına Vali Yılmaz Şimşek, Eşi Doktor Çiğdem Yılmaz, Vali Yardımcısı Şakir Önen ve eşi, Başsavcı Hasan Uğurlu, Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve eşi, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir ve eşi,  Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer “Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi Onursal Başkanı Ahmet Özaydın, Ekip başkanı Bülent korkmaz ile gönül ekibin tamamı katıldı.

 

İftar öncesi Ulu Cami Baş imamı Ergün Ceyhan ve ekibi tarafından, Depremzedeler için mevlidi şerif okundu. Daha sonra Mustafa Akpınar ve ekibince ilahiler söylenerek iftar programına katılanlara hoş vakit geçirmeleri sağlandı.

İftar programında konuşan Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi  Başkanı Bülent Korkmaz, dernek faaliyetlerinden kısaca bahsederek, iftar programına katılanlara teşekkür etti. Korkmaz, Bir El De Sen Uzat  Gönüllü yardım ekibinin, kuruluş amacının yardıma muhtaç ailelerimiz ile hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getirerek, hayır kervanına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Bugün burada 200 depremzede ailemiz ile birlikte 100 yetim kardeşimiz ile 100 ihtiyaç ailesi ile iftar yapmanın huzurunu yaşadıklarını kaydeden başkan Korkmaz,  İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonrada elimizden geldiği kadar bu yardım kervanını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Sivas Gazeteciler Cemiyeti başkanı Hakan Sezerer ise; Sivas Gazeteciler Cemiyeti olarak depremzede ve yetimler için "Bir El De Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi" tarafından düzenlenen iftar programına katılmaktan mutluluk duyduk.

Bir El De Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi Onursal Başkanı Ahmet Özaydın ve Bülent Korkmaz'a cemiyet adına  takdire şayan çalışmalarının devamını dilerim. Bu manada üstün çalışmalarının devamını diler, misafirperviklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti başkanı Hakan Sezerer;bu tür gönüllü yardım ekiplerinin önemine değinerek, bu tür sivil toplum kuruluşlara destek olunması gerektiğini ifade etti.

İftar programında son olarak konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise; iftar sofrasını düzenlenmesinde emeği geçen Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibi Onursal Başkanı Ahmet Özaydına, başkan Bülent Korkmaz ve ekibine teşekkür etti.

İftar programında söz alan Depremzede ailelerinden Seval Dursun ve Kızı Eliş, dursun yaşadıkları o korku dolu günlerden bahsederek, Allah’ın kendilerini için bahşettiği ömüre şükür ettiklerini ifade etti. Seval Dursun ve Kızı Eliş Dursun, depremin ilk gününden bu yana canla ve başla yanlarından olan Sivas halkına teşekkür ederek, Bir El De Sen Uzat Gönüllü yardım ekibinin kendilerine her türlü maddi ve manevi desteklerini sundukları kaydettiler.

Konuşmaların ardından davetlilere semazen gösterisi sunuldu. İftar yemeği sonrasında çocuklara dernek yönetimi tarafından oyuncalar hediye edildi.

 

AdminAdmin

Admin