SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-03-2023 10:29

Başkan Dursun Özen deprem bütün milletimizi yasa boğdu

Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen ve yönetim kurulu, sağlık çalışanlarına psikolojik destek ve moral desteği sağlamak amacıyla Kahramanmaraş ilin de 112 Acil Sağlık Hizmetleri koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Başkan  Dursun Özen deprem bütün milletimizi yasa boğdu

Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen ve yönetim kurulu, 6 Şubat da meydana gelen Kahramanmaraş-Pazarcık,7 Şubat Kahramanmaraş-Elbistan merkezli deprem felaketinde gece gündüz demeden afetzedelerin yaralarını sarmak için hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarına, psikolojik destek ve moral desteği sağlamak amacıyla Kahramanmaraş ilin de 112 Acil Sağlık Hizmetleri koordinasyon merkezini ziyaret etti.

 Depreminin ilk gününden itibaren bölgeye intikal eden ve Acil Sağlık Hizmetlerini koordine eden Sivas Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başkanlığı ekiplerinin Kahramanmaraş Şehir Hastanesi kampüsünde bulunan seyyar koordinasyon merkezini ziyarette bulunan Türk Sağlık SEN Şube Başkanı Dursun Özen ve şube yöneticileri, yanlarında götürdükleri Sivas köftesini, Mangal yakarak orada bulunan tüm 112 Sağlık çalışanları, Umke, Afad ve Güvenlik görevlilerine ikramda bulundular.

Yaklaşık 400 sağlık çalışanının bulunduğu kampüste Sivas Köftesi ikramında bulunan Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen; Asrın Felaketi dediğimiz Kahramanmaraş Merkezli ve 11 ilimizi ve ilçelerini de içine alan bu deprem bütün milletimizi yasa boğdu. Türk Milleti zor günlerde birlik olma bilinci içinde yine her zaman olduğu gibi yardımlaşma duygusunu en üst seviyeye çıkardı.

Devletimiz bütün imkânlarıyla deprem bölgesinde afetzedelere hizmet vermekteler. Fedakâr Sağlık Çalışanları her zaman olduğu gibi bu felakette de sorumluluklarının bilinciyle bölgede 24 saat esaslı gece gündüz demeden hizmet sunmaya çalışıyorlar.

Bizler de bu fedakâr çalışanlarımızın yanlarında olduğumuzu, her türlü ihtiyaçlarından haberdar olmak, her gün artçı depremlere maruz kalan çalışanlarımızın psikososyal anlamda destek olmaya bir katkı olsun diye ziyaret edip, birlikte yemek yedik. Zor şartlar da ve zoru kolaylaştırmak için güven içinde çalışması gereken sağlık çalışanları, yine sorumluluk bilinciyle depremzedelerin hizmetindeler.

Ayrıca Biz Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve Türk Sağlık Sen Sivas Şubesi olarak, Depremin ikinci günün den itibaren Sivas Tren Garın da ilimize gelen depremzedelere Sıcak Süt, Çorba, Çay, Poğaça ve Kişisel hijyen malzemesi dağıtımında bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz.

 Allah böylesi büyük felaketleri bir daha ülkemize, milletimize yaşatmasın.

AdminAdmin

Admin