SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-03-2023 17:10

Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan; “Bu kutsal mesleği en güzel şekilde icra eden hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan;  14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Doğan; mesajında; “Her yıl, 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanır.

Bu yıl maalesef ülkemizin içinde bulunduğu deprem felaketi nedeniyle kutlamalar ertelenmiştir. Ülkemizi derinden yaralayan bu felaketin yaralarını başta hekimlerimiz olmak üzere hep birlikte saracağız.

Yaşadığımız deprem felaketi bu kutsal mesleğin önemini bir kez daha göstermiştir. Canımızı emanet etmemiz hekimlerimiz bazen cerrahi, bazen medikal ve bazen de bir psikolojik tıbbi destek ile hayatımıza dokunurlar.

Deprem, savaş, salgın, sel, yangın gibi tüm kötü ve felaket durumlarında sabırla, hoşgörüyle ve fedakârca hep görevinin başındadırlar. Bu nedenle hekimlerimizin hayatımızdaki önemi büyüktür.

Mustafa Kemal Atatürk; ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz’ sözü ile Türk Hekimlerine güvenini ifade etmiştir.

Bu duygularla, bu kutsal mesleği en güzel şekilde icra eden hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, depremde hayatını kaybeden meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi. 

AdminAdmin

Admin