SİYASET
Giriş Tarihi : 22-03-2023 16:44

Bize pusu kurulmasından rahatsızız

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki gösterdiği iddia edilen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu "Bize pusu kurulmasından rahatsızız" dedi.

Bize pusu kurulmasından rahatsızız

 "HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür" diyen Ağıralioğlu, "HDP'nin içine dahil olduğu denklemde defalarca ifade ettik, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Devlete katil dediler PKK'ya katil diyemediler. Terörün olduğu yerde kalmayız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında “Millet tercihiyle baş başa kalmamıştır” dedi.

Ağıralioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Konuşabilme imkanı bulduğum her yerde ilkeli siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum. Kazanmak için her şeyi hak görenlerin karşısında şerefle kaybetmeyi göze alarak konuşuyoruz. İktidara kızıyorsanız iktidara benzememelisiniz. İktidar ‘milleti duymuyor’ diye eleştiriyorsunuz milletinizi duymak anlamak istişare etmeye sadakat göstermek zorundasınız.

Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfür edilmesinden rahatsızız. 50’yi 1 geçmek için her yol mübah değildir. Siyasi mücadelede millete umut olmak istiyorsanız iktidarın yaptıklarını yapmayacaksınız.

‘BİZE PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ’

Biz 50+1 için değil 60’a 40 için mücadele ettik. Herkesin namus borcu Cumhurbaşkanlığı makamının bölücülüğün hedefi olmaktan utanmaktır. Kurduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sayın Meral Akşener millete umut olarak gördüğü bu masada bir siyasi dayatmayla karşılaştığı için itiraz ediyoruz.

 

Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. ’50’yi bir geçmek duygusu muhalefeti kirletecek’ dedik. Dediğimizi bulduk. Seçmen 30 milyona 30 milyon gelse bir oyla iktidar belirlenecek olsa dedik, o oy çocuklarımızın katilini methediyorsa dedik, o oyla kazanmaktansa kaybetmeyi şerefi bilenlerin partisidir İYİ Parti…

Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50’yi bir geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkil ederken, iktidarda kalmak için her yolu mubah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik.

‘İKTİDARA BENZEMEYİN DEDİK’

Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra kaybederiz korkusuna rağmen adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Buna ilaveten belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik.

Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz.

İktidara benzemeyin dedik, siz daha gelmeden kör ve sağır oldunuz. Onlara benzediniz. Biz kimsenin mezhebine inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış değiliz. Ama süreci doğru yönetemediğimiz için İYİ Parti’nin beş yıllık emeklerinin iktidar olma heveslerine itiraz ettik.

‘SİYASET, YÖNETİCİ KADRONUN ELİYLE İLKESİZLEŞİR’

Memleket mücadelesinde yüzde 75-80’lerin konuşulması gerekirken iktidarı matematiğe çevirdiniz. İktidarın yüzde 50’sinden 15-20 alamayan muhalefet, cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti.

Siyaset, yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siz dün iktidar yaptı diye kızdıklarınıza, kendiniz de alet olup benzerseniz, o zaman iktidara gelmenizin ne anlamı var. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız mücadele etmenin ne önemi var. Ben bugün bu itirazları yapıyorum, sebebi şudur: 5 yıl sonra milletim bizi bağışla biz kandık dememek için söylüyorum.

Meral Akşener itiraz ediyor diye kaybetme endişesi duyuyor ve buna saygı duyulması gerekiyorken, bu kaybetme endişesine küfrediyorsanız, kaybeder miyiz korkusu duyanlara 3 gün boyunca 30 yıllık küfrediyorsanız, siz iktidara gelince, güç elinize geçince, ne yapacağı kestirilemez bir iradeyi temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bizi tedirgin ediyorsunuz.

6 genel başkanın mutabakatını Kemal bey teklif etti. CHP’nin yaşadığı bu ‘kazanabiliriz’ duygusuna 3 günde en büyük küfür edildi. Siz elinize güç geçince bize ne yapacaınızı gösetrmiş insanlarsınız. Siz daha iktidara gelmeden her şeye kör ve sağır oldunuz. İktidarı matematiğe çevirdiniz.

Güçlenince, İYİ Parti’nin gücüne ihtiyacınız olmadığını düşünce bakın bakalım, bize mi benziyorsunuz iktidara mı? Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp ‘Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu’ memleketin önüne sunuldu.

‘DEVLETE ‘KATİL’ DERKEN GÖSTERDİĞİNİZ CÜRETKARLIĞI PKK’YA GÖSTERMEDİNİZ’

Yüzde 25’i, yüzde 75’e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? ‘Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.’ Muhalefetin vazifesi ‘Sen yaptın, ben yapmadım’ demektir.

HDP bugün açıklama yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu adına aday çıkarmayacaklarını açıkladılar. Biz terörün bulunduğu bir denklemde olmayız dedik. Ben dedim, defalarca dedim.

İYİ Parti, HDP’ye oy veren 6 milyonun kalbini kazanabilse ben bundan iftihar duyarım. Biz bölücüleri, çocuklarımızın katillerini dinlemeyiz. HDP yetkililerine Türk devletine “katil” derken görüyorum, çok cüretkarlar.

Devlete “katil” derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK’ya gösteremediniz. Evet, bütün oyunuza talibiz, sizi de muhatap almıyoruz.

‘TERÖRÜN GÖLGESİNİN DÜŞTÜĞÜ YERDE DEVLETİN MAKAMLARININ ÖRSELENMESİNE RAZI DEĞİLİM’

Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. ‘Cumhurbaşkanı olacağım’ diye devletin makamlarının bu şekilde pay edilerek insanların heveslerinin kendi heveslerine dönüştürmenin doğru olmadığını düşünüyorum. İYİ Parti’nin emekleri ziyan edildi, İYİ Parti’den kimse özür dilemedi. İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum.

Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. İYİ Parti’den kimse özür dilemedi. Kemal Bey’in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart’ta Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemediğini belirtip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı aday olmaya çağırarak masadan kalktığını açıklamıştı.

Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya dönmüştü. Gerçekleştirilen altılı masa toplantısı sonrası Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu.

Akşener’in Kılıçdaroğlu itirazının ardından masaya geri dönmesi tartışamalara sebep olmuştu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Akşener’in kararına tepki gösterdiği ve istifa edeceği öne sürülmüştü. İddialara ilişkin Veryansın Tv’ye konuşan Ağıralioğlu, “Ne magazin sever bir milletmişiz. Ben o kısma gelmedim, başka bir şey diyorum” demişti.

TBMM İYİ Parti Grubu, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yaptığı toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirilmesi kararı alınmıştı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katılmamıştı.

 

AdminAdmin

Admin