GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-03-2023 12:42

Bizim liderimiz dava arkadaşımızdı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; Muhsin Yazıcıoğlu, milletine ve onun değerlerine aşkla bağlı bir vatan evladıydı. Millete, millet iradesine, milletin güvenliğine yönelik bir tehditle karşı karşıya kaldığımızda milletimizin aklına hep onun gelmesini, onun adının telaffuz edilmesini, milletimizin yüksek vefa duygusunun bir tezahürü olarak görüyorum dedi.

Bizim liderimiz dava arkadaşımızdı

Muhsin Yazıcıoğlu, milletine ve onun değerlerine aşkla bağlı bir vatan evladıydı.

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; 25 Mart 2009 tarihinde partimizin Kurucu Genel Başkanı, liderimiz, dava arkadaşımız, ağabeyimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve onun yol arkadaşları, dava arkadaşlarımız Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve İsmail Güneş kardeşlerimizi kaybettik. 31 Martta yani tam on iki yıl önce Tacettin Dergâhı'nda milyonlarla beraber onu Hakk'a uğurladık. Öncelikle, şehit liderimize ve onunla birlikte şehadete erişen arkadaşlarımıza bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum; ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun dedi.

 

Şahsım ve arkadaşlarım adına, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikteliğimiz hiçbir zaman siyasi parti genel başkanı ve parti mensubu ilişkisinden ibaret olmadı. Muhsin Yazıcıoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu günden beri bizim liderimizdir ve bu durum, şehadetine kadar böyle devam etmiştir. Biz onu hep liderimiz olarak gördük, o ise bizi hep arkadaşı, kardeşi gibi gördü ve öyle davrandı. Ben de 1978 sonlarında Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisiyken Şeker Öğrenci Yurdu'nda verdiği bir konferansta, seminerde onunla tanıştım ve şehadetine kadar da birlikteliğimiz devam etti. O, bizim liderimiz olmasının yanı sıra her zaman örnek aldığımız, ailemizin en önemli ve vazgeçilmez ferdi, ağabeyimiz ve dava arkadaşımızdı.

 

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, sizlerin de bildiği gibi, tek yüzlü bir insandı; zengin ile yoksula, makam ve güç sahibi ile mazluma, yaşlı ile çocuğa, partide çalışan görevli ile divan üyesine aynı saygı, nezaket, tahammül ve sevgiyle yaklaşırdı; fedakârdı, yardımseverdi, tevazu sahibiydi. Bazılarına göre zaaf gibi görülen bu özellik, aslında onun en büyük gücüydü.

 

Muhsin Yazıcıoğlu, milletine ve onun değerlerine aşkla bağlı bir vatan evladıydı. Millete, millet iradesine, milletin güvenliğine yönelik bir tehditle karşı karşıya kaldığımızda milletimizin aklına hep onun gelmesini, onun adının telaffuz edilmesini, milletimizin yüksek vefa duygusunun bir tezahürü olarak görüyorum. 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat 1997'de, 27 Nisan 2007'de korkmadı, tereddüt etmedi, çekinmedi "Bana ne olacak?" demedi, geriye bir adım bile atmadı; milletin, milletin değerlerinin ve millet iradesinin yanında durdu. Onu kaybettiğimiz günden bugüne hiç dinmeyen acımızı içimizde yaşarken onun ideallerine tutunduk; onun şahsiyetini, ahlakını, imanını, cesaretini, dürüstlüğünü insanımıza, devletimize, milletimize, inanç ve değerlerimize duyduğu bağlılığı örnek almaya çalıştık.

 

Camia olarak yaşadığımız hadisenin yaralarını sarmaya, camiamızı ayakta tutmaya çalışırken diğer yandan büyük bir ciddiyet, titizlik ve kararlılıkla hukuki süreçleri takip ettik.

 

Büyük Birlik Partisi, şehadet süreciyle ilgili açılan tüm soruşturma ve davalarda resmî olarak şehitlerimizin aileleriyle birlikte taraf ve müdahildir. İlk günden beri, bir kez bile yaşananlar için "kaza" kelimesini kullanmadık.

 

Bu, bizim en çok gayret gösterdiğimiz konu olmuştur ve buradan geriye bir adım bile atmayacağız. Hukukun şüphelilerin elinde olduğu ve muhataplarımızın tümünün maske taktığı şartlarda bile mücadelemizden vazgeçmedik. Sabrımız tereddütlerimizden değil, her şeyin hukuk dairesi içinde hukuk tarafından ve hukuka uygun yürümesini istediğimizdendir. Tekraren ifade etmek istiyorum: Adalet ağır ilerler ama daima hedefine varır. Ahirete dair hesapları mahfuz tutarak olursa bu dünyaya ait olan her hesabın gereğini biiznillâh yerine getireceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Başımız sağ olsun tekrar, Allah mekânını cennet etsin diyorum diyerik sözlerini tamamladı.

AdminAdmin

Admin