Yaşam
Giriş Tarihi : 09-05-2023 13:02

Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz

Sivas'ta Karayolu Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Yılmaz Şimşek, öğrenciler ile birlikte yaya geçidini kullandı.

Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, karayollarını kullananların trafik kurallarına uymaları yönündeki farkındalığının artırılması, paydaş kurum ve kuruluşlarla is birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğinin tesis edilmesine yönelik kamuoyu desteğinin sağlanması amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa dayanılarak çıkarılan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 170'inci maddesi gereğince her yıl mayıs ayinin ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz" mottosuyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen trafik etkinliği programına katıldı.

İnönü Bulvarında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçerek burada açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz Şimşek, güvenli bir şehir oluşturarak trafik kazalarının sayısını belli oranda azaltmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Bu haftayı da çeşitli etkinliklerle ilimizde kutluyoruz. Öğrencilerimizle yaya geçidinden geçtik. Öğrencilerimize, sürücülerimize yaya geçidindeki kuralları hatırlatıyoruz, burada ki kuralları vurguluyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza özellikle de çocuklarımıza trafik kurallarını hatırlatmak, trafik kurallarına uyan genç nesiller yetiştirmek ve böylece bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda trafik açısından hem güvenli bir şehir yaratmak hem de 2030 yılına kadar trafik kazalarının sayısını yüzde 50 oranında azaltmak. İnşallah bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Trafik haftası da bu hedefin vurgulanması açısından trafik kurallarının vatandaşlarımıza anlatılması ve bir farkındalık oluşturulması açısından bir fırsat. Amacımız, vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaktır. Vatandaşlarımıza trafik kurallarına uydukları için teşekkür ediyorum. Özellikle de yaya geçitlerinde yayalarımıza öncelik versinler. Zaten bu yılki mottomuz da ‘Bu yolda sana çok güveniyoruz’ şeklindedir. Daha önceki mottomuzda ‘Yayalar kırmızı çizgimizdir’ şeklindeydi. Bu şekilde özellikle yaya geçitlerindeki yaya önceliğini sürücülere vurgulamaya çalışıyoruz. Sürücülerimize yaya geçitlerinde yayalara öncelik verdikleri için teşekkür ediyorum. Trafik kurallarına uydukları için teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu, kazasız belasız seyahatler diliyorum." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin