GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-05-2023 00:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivas, Kendine Yakışanı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde Sivaslıların bir kez daha kendine yakışanı yaptığını belirterek, “Milletvekilliğinde yüzde 72 oy oranıyla tercihinin Cumhur İttifakı olduğunu ortaya koydunuz. Cumhurbaşkanı seçiminde de yüzde 70'e yakın bir oranla Sivaslı kardeşlerimiz bize büyük bir teveccüh gösterdi. Her birinize sevginiz, desteğiniz için teşekkür ediyorum. Ayrılığın değil, kavuşmanın şehri olan Sivas'la gurur duyuyoruz”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivas, Kendine Yakışanı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya programının ardından Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Sivas'a geldi. Havalimanında karşılanan Cumhurbakanı Erdoğan, kent meydanındaki programda alanı dolduran yaklaşık 100 bin vatandaşla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alanda toplanan vatandaşlara hitap etti.

Devlet Bahçeli'nin ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 100 bin kişinin programa katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sivaslıların ilgisi ve coşkusuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ayrılığın değil, kavuşmanın şehri olan Sivas'la gurur duyuyoruz. Kadı Burhanettin'in, Selçuklunun emaneti Sivas'ta gurur duyuyoruz. Milli Mücadele'nin karargahı Sivas'la gurur duyuyoruz”dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU VATAN VE MİLLET AŞIĞI BİR DAVA ADAMIYDI

Konuşmasının devamında Büyük Birlik Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Yiğit kardeşim merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'la gurur duyuyoruz.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı. Mertlik, dürüstlük ve kadirşinas timsali bir şahsiyetti. Tek başına kalsa bile hakkı haykırmaktan çekinmeyen bir mizaca sahipti. Gerektiğinde dünyaya tek başına meydan okuyabilen bir duruş sahibiydi.

'Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam' sözüyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmişti. Rabbim kendisini cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nu daima hayırla, şükranla yad edeceğiz.

Onun Türkiye'ye Türk demokrasisine ve milli iradenin bu topraklarda kök salmasına yaptığı katkıları asla unutmayacağız. Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerler yetiştiren Sivas'ın büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına da öncülük ettiğini görüyoruz.

14 Mayıs seçimlerinde Sivas bir kez daha kendine yakışanı yaptı. Milletvekilliğinde yüzde 72 oy oranıyla tercihinin Cumhur İttifakı olduğunu ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Seçiminde de yüzde 70'e yakın bir oranla Sivaslı kardeşlerimiz bize büyük bir teveccüh gösterdi.

Her birinize sevginiz, desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bize oy versin vermesin sandığa giderek demokrasimizin gücüne güç katan tüm Sivaslılara şükranlarımı sunuyorum. Sandıkta tecelli eden iradenin başımızın üstünde yeri vardır”dedi.

SİVAS’IN HASRETLE BEKLEDİĞİ HIZLI TRENİ HİZMETE AÇTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı ortaklarından olan Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesine karşı çıktığını belirterek, “Ya bu hani masanın etrafında olanlardan biri Sivaslı'ydı değil mi? Biz hızlı tren dediğimiz zaman 'Ne gerek var ya' diyordu. ve ne yazık ki Bay Bay Kemal'in takdimini de o yaptı.

İşte pazar günü bunlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır. Biliyorsunuz aslında Sivas'a bir ay önce 26 Nisan tarihinde gelecektik. Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızın açılış sevinci beraber yaşayacaktık.

Ancak o günlerde geçirdiğimiz bir sağlık sorunundan dolayı maalesef bunu yapamadım. Şahsımı temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcım Fuat Bey gelerek yıllardır özlemle beklediğimiz yüksek hızlı tren hattımızı hizmete açtık.

Biz madem bizzat orada olamıyoruz, bari müjdelerinizde Sivaslı kardeşlerimizin yanında yer alalım dedik. Sizlerin bu gururunu paylaşmak için hızlı tren hattımızı bir ay boyunca ücretsiz yaptık. Nasıl buldunuz? Güzel mi? Beğendiniz mi?

Memnun olduğunuza göre ben de Allah'a hamdolsun sizden memnunum. Sivaslı kardeşlerimiz artık hızlı trenle gidiyor. Ankara'ya, iki saatte, İstanbul'a altı saatte. Nereden nereye. Yıllarca kara trenli türküler söyleyen Sivas bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor.

Hızlı trenimizin Sivas'la birlikte Yozgat'a, Kırıkkale'ye ve bölgedeki diğer tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaparsa AK Parti yapar ve elhamdülillah yaptık. Laf ola beri gele yok. İcraat, icraat. Bay Kemal bu işler öyle lafla olmuyor. İcraat gerektiriyor.

Toplam uzunluğu 405 kilometre ulaşan bu hattan komşu illerimiz de istifade edecek. Erzincanlı ve Tokatlı vatandaşlarımızla hızlı trenin faydasını görecek. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize kadar götüreceğiz. Yerköy istasyonundan Kayseri'ye bir bağlantı akdi kuracağız.

Ayrıca bu hattı Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü Tiflis'e bağlayacağız. Yani demir ipek yolu olarak ifade edilen bu hatla bölgemize dünya çapında öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacağız. Yani Londra'dan çıkan birisi ülkemiz üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek”diye konuştu.

AdminAdmin

Admin