YEREL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 15:12

Depremzedeler İçin 7/24 Hizmet Veriliyor

KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde misafir edilen depremzede vatandaşlar için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 7/24 sağlık hizmetinin yanı sıra konaklama, beslenme ve sosyal imkânlar sunuluyor.

Depremzedeler İçin 7/24 Hizmet Veriliyor

Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde misafir edilen depremzede vatandaşlar için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 7/24 sağlık hizmetinin yanı sıra konaklama, beslenme ve sosyal imkânlar sunuluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, ilimizdeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlara yerleştirildi. Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde oluşturulan sağlık merkezinde vatandaşların tıbbi ve medikal ihtiyaçları 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştiriliyor.

Verilen sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür eden depremzedeler, "Bize her türlü imkânı sağladılar. Hem Sivas halkı hem de burada çalışanlar bizlere ilgiyle yaklaşıyor. Buranın barınma ve beslenme imkânlarının yanı sıra sağlık ve sosyal imkânlarından da faydalanıyoruz. Daha bundan başka ne yapabilirler?" dedi.

Başka bir depremzede ise Sivas halkının kendilerini bağrına bastığını vurgulayarak, "Allah razı olsun. Herkes bizim için seferber oluyor. Yemekler çok güzel. Barınma yerleri çok sıcak. Yollarda hala yardım tırlarını görüyoruz. Yaşım 49 olmasına rağmen ben böyle bir şey görmedim. Devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Malatya'da evi yıkılan başka bir depremzede ise, "Hükümetimiz her şeyimize koştu. Köye görevliler geldi. Milletimiz tek yürek oldu" ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin

Admin