KİTAP
Giriş Tarihi : 13-05-2023 11:20

Doç. Dr. Savaş Kaya Kimya Bilimine Bir Katkı Daha Sundu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Kaya kimya bilimine önemli bir katkı daha sundu.

Doç. Dr. Savaş Kaya Kimya Bilimine Bir Katkı Daha Sundu

Doç. Dr. Savaş Kaya ve Almanya’nın ünlü teorik kimyacılarından Prof. Dr. Laszlo von Szentpaly öncülüğünde tamamlanan projede, Chemical Reactivity: Volume 1: Theories and Principles ve Chemical Reactivity: Volume 2: Approaches and Applications isimli iki kitap kimya bilimine kazandırıldı.

Kimyasal Reaktivite konusunun kimya, fizik, biyoloji, eczacılık, tıp, ilaç dizaynı, malzeme bilimi pek çok alanda uygulama bulduğunu söyleyen Kaya, bu alanda ülkemizi temsil eden kapsamlı bir kaynak olmaması sebebiyle bu projeyi yaptıklarını açıkladı.

15 farklı ülkeden 79 araştırmacının katkı sunduğu projede dünyanın en ünlü teorik ve hesaplamalı kimyacılarının yer aldığını söyleyen Kaya, bu çalışmayla dünyadaki en kapsamlı kimyasal reaktivite kitaplarından ikisini bilime kazandırmanın gururu içerisinde olduklarını açıkladı. Ayrıca, eğitimde kullanılan kitapların sürekli olarak güncellenmesinin, daha kaliteli bir eğitim adına önemli olduğuna değinen akademisyenimiz, yabancı dilde yazılmış pek çok bilimsel kitabın, dilimize çevrilmesiyle ilgili çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin

Admin