GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-03-2023 13:33

Duruşuyla gönüllere taht kurdu

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek; Türk siyasi hayatına önemli izler bırakan, dürüst ve ilkeli duruşu, kendine has tavrı ile gönüllerde taht kuran Sivas’ımızın öz evladı Muhsin Yazıcıoğlu; bir gönül insanı portresi çizerek samimiyeti, cesareti, vatan ve millet sevgisi ile kalplerde derin bir yer edinmişti dedi.

Duruşuyla gönüllere taht kurdu

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek; Merhum Yazıcıoğlu birleştirici, bütünleştirici, yol gösterici, sağduyulu, itidalli tavrıyla örnek bir şahsiyet, vakur duruşu ile de her zaman milletimizin sevgi ve muhabbetini kazanan bir dava adamı oldu. Kendisini Türk Milletinin birliği, beraberliği, bekası ve yeniden medeniyet inşası için adayan Muhsin Yazıcıoğlu kısa ömrüne erdemli bir yaşam sığdırmıştı.

Merhum Yazıcıoğlu Anadolu desenleri gibi eşsiz, zengin ve geniş bir yüreğe sahipti. Ardında gönül dünyasından dökülen güzîde şiirler, enfes mısralar da bıraktı. Son derece etkileyici ve duygu yüklü olan şiirleri Yazıcıoğlu’nun iç dünyasının, muazzam insan sevgisinin tasavvufi bir zenginliği idi.

Hayatının son anına kadar yüreği, ülkesi ve milleti için çarpan; inançlı ve ilkeli siyasi mücadelesini sabırla ve kararlılıkla sürdüren Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı hiç kuşku yok ki herkesi derin bir üzüntüye boğmuştur. Türk milleti çok değerli bir evladını, siyaset tarihi ise büyük bir Türk milliyetçisini kaybetmiştir.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek;  Şehadetinin üzerinden geçen 14 yıla rağmen aziz milletimiz vatanperver evladını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamakta minnet ve hasret duygularıyla kendisini yâd etmektedir.  Siyaset ve düşünce yaşamımızda saygın bir yeri olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı, milletimizin hafızasından ve gönlünden silinmeyecektir.

“Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum” diyerek Hakk’a yürüyen Türkiye aşığı Muhsin Yazıcıoğlu'na ve beraberindeki BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'a, BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'ya, BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'ya, İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş'e ve Pilot Kaya İstektepe'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz milletimiz başta olmak üzere kurucusu olduğu Büyük Birlik Partisi camiasına, tüm dava arkadaşlarına, ailesine ve sevenlerine tekrar başsağlığı temennilerimi iletiyor, sözlerimi merhumun şu güzel şiiri ile sonlandırmak istiyorum:            

…Sevgi pınarından damlayan sular,

Akar gönüllere bir hayat olur.

Uzansın yeter ki sevgiyle kollar,

Çökmüş her bedende bir derman bulur.

Bir değer uğruna ölmeyen beden;

Gömülür toprağa, bir ceset olur.

Hakikat yolunda ölürse beden;

Yücelir ruhuyla bir Şehit olur!..  

 

Ruhları şad, makamları âli olsun diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin

Admin