EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-03-2023 11:08   Güncelleme : 02-03-2023 16:29

Duygusallık Bitmemeli, Birazda Ticari düşünmeli

BBP MKYK ÜYESİ Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Fehmi Taştan, 06/02/2023 Tarihinde Ülkemizde yaşanan 10 İlimizi kapsayan deprem felaketi sonrası Sivas’lı hemşehrilerimiz YİĞİDO duruşu ile gönülleri fethetmiştir dedi.

Duygusallık Bitmemeli, Birazda Ticari düşünmeli

BBP MKYK ÜYESİ Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Fehmi Taştan yaptığı basın açıklamasında, 06/02/2023 Tarihinde Ülkemizde yaşanan 10 İlimizi kapsayan deprem felaketi sonrası Sivas’lı hemşehrilerimizin deprem bölgesine yaptıkları maddi ve manevi yardımları konusunda gösterdikleri heyecana ve  öz veriye hepimiz şahit olduk. Sivas bu sınavda Milletinin Devletinin yanında duruşunu Yiğitçe göstermiştir. Sayın hemşehrilerimiz  bu YİĞİDO duruşu ile gönülleri fethetmiştir kendilerine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Bir çoğu sınır illerimizde yaşanan deprem felaketi ile 25000 kişi civarında depremzedeye ev sahipliği yapmaktayız.

Bu üzücü felaketi Allah’ım bir daha yaşatmasın Devletimiz ve Hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında olayın ilk günlerinden itibaren bölgede gösterdikleri çaba ve gayretten dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin inşallah

Büyük Birlik Partisi olarak olayın ilk anından itibaren başta Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici nin önderliğinde deprem illerine ilk ulaşan Alperen Arama Kurtarma ekiplerimizle maddi manevi deprem illerinde olduk ve olmayada devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımıza ve tüm Büyük Birlik Partimizin kıymetli mensuplarına şimdiden şükran ve Saygılarımı sunuyorum dedi.

BBP MKYK ÜYESİ Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Fehmi Taştan,*SİVASIMIZIN KALKINMASI ÜLKEMİZİN KALKINMASI DEMEKTİR…

Sivas olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduğumuz depremzede li Yurttaşlarımızı misafir değil ev sahibi yapabilirsek, Geçici değil kalıcı olarak Sivas ta iş ve aş sağlayabilirsek işte o zaman Ülkemize Ve Devletimize hizmet etmiş olacağız.
Beyin göçü, Sermaye göçü ve istihdam göçü olarak ele alırsak Sivas olarak buna hazır mıyız hazır olabilirmiyiz ?
Bunun için Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasilerimizin birlikte hareket ediyor olması önem arz etmektedir. Sivas Demirağ organize Bölgesi Cazibe merkezi bu potansiyel göç için yetersiz olmakla birlikte Sivas’ın top yekün il ve ilçeleri ile birlikte yeni teşvikler desteği ile Sanayi de CAZİBE merkezine dönüştürülmeli bu çalışmanın sadece Sivas değil Ülkemiz içinde stratejik önemi olduğunu göz ardı etmemek gerek Sivas çoğrafi olarak 3. Derecede deprem bölgesinde olması olası doğal afetlerde riskin daha az olmasını sağlayacaktır.
Sanayi yatırımları Ülkenin ekonomik ve Sosyal geleceği, İstihdamın temel kaynağı ile Ülke ekonomisine katma değer sağlayan Milli varlıklardır. Böylesi doğal afetlerde Ülkemizin tekrar hızlı olarak kalkınmasında temel yapıdır.

BBP MKYK ÜYESİ Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Fehmi Taştan, *DUYGULARIMIZI YİTİRMEDENAKLIMIZLA HAREKET ETME ZAMANI, 
Sivas’a hizmet etmek için Başta STK larımız ve Organize Sanayi temsilcilerimiz bir araya gelerek deprem bölgelerine yapılacak ziyaretler ile elde edinilen bilgiler doğrultusunda  Sayın Cumhurbaşkanımız ve Siyasi Büyüklerimizİn desteği ile Sivas'ımızı Sanayi ve Ticaret merkezi yapmaya çalışmaktır diyerek açıklamasını tamamladı.

AdminAdmin

Admin