NEDİR
Giriş Tarihi : 17-03-2023 11:17

Ehvenişer Sözlük Anlamı Nedir?

Ehvenişer sözlük anlamı nedir? TDK'ya göre ne demek? İşte detaylar...

Ehvenişer Sözlük Anlamı Nedir?

Ehvenişer Anlamı

Arapça kökenli olan Ehvenişer kelimesi, günlük hayatta çok fazla kullanılmayan bir kelimedir. Kötü olanın en iyisi anlamına gelmektedir. Peki, Ehvenişer farklı anlamları var mı? 

Ehvenişer Kelimesi

 Ehvenişer kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Ehvenişer ne demek? TDK sözlük anlamına göre Ehvenişer nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Ehvenişer nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar...

EHVENİŞER NEDİR? EHVENİŞER NE DEMEK? TDK SÖZLÜĞÜNE GÖRE EHVENİŞER NE ANLAMA GELİR?

Arapça kökenli bir kelime olan Ehvenişer kelimesi eski dönemlerde sıklıkla kullanılmasına karşın günümüz Türkçesi'nde anlamı herkes tarafından bilinmediği için kullanılmamaktadır. 

Bir kaç kötü arasında en az kötü olan anlamına gelmektedir.

TDK sözlüğüne göre Ehvenişer;

İsim, Arapça.

Kötü olanların içinde iyisi.

AdminAdmin

Admin