EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-05-2023 13:07

Emekli, Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Temmuz döneminde enflasyon farklarının yanında refah payı, seyyanen artışlarla yeni emekli ve memur maaşları belirlenecek. Memura kira yardımı verilecek.

Emekli, Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

TÜİK'in 3 Temmuz 2023'te Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından refah payı hariç emekli zammı ve memur maaş zammı kesinleşecek.

EMEKLİ VE MEMURA YENİ MÜJDELER

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya, emekli bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkarıldı. Bu zamları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz" diyerek emekli bayram ikramiyelerin yeniden düzenlenebileceğini söyledi. 

En düşük emekli maaşı da Temmuz döneminde yeniden artacak. Ayrıca Erdoğan, "Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik" açıklamasında bulundu.

MEMUR ZAMMI NASIL ARTACAK?

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı, refah payı,  seyyanen artış ve memur kira yardımıyla artması hesaplanıyor. Emekli maaşları için artışta da en düşük emekli maaşı yükselecek, altı aylık enflasyon oranı ile temmuz zammı ve refah payı eklenmesiyle gerçekleştirilecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NET 22 BİN TL OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ocak ayı maaş genelgesine göre 11 bin 848 TL alan evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı net 22 bin TL düzeyine yükselecek.

7 bin 901 TL alan memur emeklisi maaşı da aynı oranda yükselirse bu rakam 14 bin 671 TL olacak. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam oranı burada tüm memur maaşları için bir referans olacak.

MEMURA KİRA YARDIMI YAPILACAK

Memurun rahat nefes alması için 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra yapılacak düzenlemeyle metropollerde yaşayanlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan memura benzer şekildeödemeler yapılacak.

Memura büyükşehir tazminatı ödenecek. Memurun görev yaptığı il ve ilçeye göre kira yardımları yapılacak. Öğretmen, polis gibi meslek grupları için özel lojman olanağı tanınacak.

AdminAdmin

Admin