YEREL
Giriş Tarihi : 24-02-2023 12:44   Güncelleme : 24-02-2023 12:50

En geçerli paranın sevgi olduğunu unutmayın

Her Cuma günü Sivas Ulu Camii civarında bulunan Deniz Yıldızları Kültür Eğitim Sanat Dayanışma Derneği gönüllü olarak her hafta Cuma Namazı çıkışında Şehitler çorbası adı altında vatandaşlara çorba ve yemek ikram ediyor.

En geçerli paranın sevgi olduğunu unutmayın

Gönüllülük esasına uygun olarak işleyen dernekte her hafta hayırsever bir vatandaşın yardım amaçlı üstlendiği yemekler ücretsiz olarak dernek tarafından dağıtılıyor. Günümüzde en geçerli paranın sevgi olduğunu da dile getirerek. Toplumda her şeyin nakit demek olmadığını Sevginin saygının hoşgörünün paylaşmanın güzelliğini yansıtmaya çalışıyorlar.

Rahmetli Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´nun helikopter kazası sonrası toprakla buluştuğu gün olan 31 Mart 2009 da kurulan dernek o günden bugüne her hafta Cuma günleri gönüllere sevgi sunuyor ve şehitlerin ruhu için her kesimden insanın karnını doyuruyor.

Günümüzde en geçerli paranın sevgi olduğunu unutmayalım´

Deniz Yıldızları Kültür Eğitim Sanat Dayanışma Derneği üyesi ve kurucusu Nurhan Erdoğan yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.

Ben Nurhan Erdoğan Deniz Yıldızları Dernek üyesi ve Dernek Başkanı Resul Erdoğan´ın eşiyim. 31 Mart 2009 tarihinde sayın genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu´nun Toprak olduğu defin edildiği saatte tam teşekküllü olarak kuruldu ve faaliyetlerimize o gün başladık. Belki de bu özelliğimiz ile Dünyada ve Türkiye´de bir ilk olduğumuzu düşünüyorum. 2009 yılından itibaren Dernek faaliyetlerimiz içerisinde Her Cuma günü Şehitler çorbası adı altında vatandaşlarımıza çorba ikram etmekteyiz. Öğle saatlerinde camiden çıkan vatandaşlara yemekler ikram ediyoruz. Ramazan aylarında iftar faaliyetleri Kuranı Kerim okuma kurslarımız, üniversite öğrencilerine gönüllü öğrencilerimizle birlikte destek kurslarımız, yardımlaşma daha ziyade dayanışma Derneği olarak Faaliyet gösteriyoruz. Özellikle Derneğimizi siyaset üstü tutmaya gayret gösterdik. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu´nun şahadet ettiği günlerde nasıl bütün insanlar bütün siyasi mülahazalarını bir kenara bırakarak onun sevgisi ve saygısı etrafında birleştiler ise bizde derneğimizi bu doğrultuda yürütmeye gayret ediyoruz. Allah´a şükür buna da muvaffak olduk. Derneğimiz üyeleri arasında her Parti´den her yaştan her meslek grubundan üyelerimiz var. Bizim arkamızda herhangi bir siyasi parti herhangi bir tarikat cemaat diye adlandırılan bir grup yok. Bizim arkamızda Sivas halkının Sivaslının emeği ve gayreti var.

Burası Halil İbrahim Sofrası´

Nurhan Erdoğan Dernek faaliyetleri içinde burada bizlere yardıma gelen Kadın ve Erkek kardeşlerimiz bunların hepsi gönüllü olmak üzere buraya gelirler ve kendi hizmetlerini yaptığına vurgu yaparak şöyle devam etti.

Biz ikramlarımızı yaparken hiç kimseyi ayırmadan Halil İbrahim Sofrası mantığı içerisinde o anlayış ile ikramlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Burada bizim gayretimiz insanların karınlarını doyurmak değil üzerine bir yudum sıcaklık, Bir Yudum Sevgi sunmak. Günümüzde en geçerli paranın sevgi olduğunu unutmayalım. Toplumda her şeyin nakit demek olmadığını Sevginin saygının hoşgörünün paylaşmanın güzelliğini yansıtmaya çalışıyoruz.

Eğer bunu da burada başarabiliyorsak ne mutlu bize. Sivas halkı derneğimizi çok seviyor her Parti´den her mektepten olan insanlar Derneğimizi seviyor ve saygı duyuyor. Teşekkür ediyorum özellikle de siz basınımızda her zaman bizi ziyaret edip desteklerinizi göstererek sesimizi duyurmaya çalışıyorsunuz. Buradan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizleri destekleyen herkesten Allah razı olsun´ şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

AdminAdmin

Admin