SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 17:05

 Fatih Erbakan partisinin ittifak kararını açıkladı Yokuz

AKP ile Cumhur İttifakı için görüşmeler yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ittifak kararını açıkladı.

 Fatih Erbakan partisinin ittifak kararını açıkladı Yokuz

AKP ile Cumhur İttifakı için görüşmeler yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ittifak kararını açıkladı. Erbakan, seçimlere tek başına gireceklerini ve cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Erbakan, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin ittifak kararını açıkladı.

Partisinin genel merkez binasında toplanan partililere seslenen Erbakan “Milli görüş davasının erleri olarak bugün partimiz yoluna emin adımlarla devam etmektedir. 14 Mayıs seçimlerine belirleyici siyasi güç olarak giriyoruz. İhale ve koltuk için değil Allah rızası için çalışacak kadrolarımız hazırdır. 50 yıllık tecrübemizle, yeniden iktidara geleceğiz. Yetkili kurullarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda seçimlere tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararını almış bulunuyoruz. Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak da ben YSK’ya başvuracağım. ” dedi.

YSK’YA BAŞVURU SONRASI AÇIKLAMA

Başvurusunu yaptıktan sonra YSK önünde açıklama yapan Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak milletvekili seçimlerine bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz biraz evvel Yüksek Seçim Kurulumuza başvurumuzu yaptım.” diye konuştu.

Seçimlerin ikinci tura kalması halinde bir ittifak yapılıp yapılmayacağına dair soru üzerine Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde parti içinde konuşulacağını bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamamasının nedeninin sorulması üzerine, “Onları sonra zamanı geldiğinde teferruatlı olarak açıklarız, şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz böyle bir karar aldık, böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük.” ifadesini kullandı.

 

NE OLMUŞTU?

AKP’nin Cumhur İttifakı’na katılması için görüştüğü Yeniden Refah Partisi’nin ittifak şartı olarak 30 maddelik bir liste sunduğu öğrenilmişti. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin yasa da şartlardan biriydi. Aile Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yasanın kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtmişti.

Yeniden Refah Partisi cephesinden AKP’ye gelen yanıtta ise 6284 sayılı kanunun değiştirilmesinin değil ayıklanmasının önerildiği belirtilmişti.

AdminAdmin

Admin