TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-05-2023 17:44

Genç Girişimciler Keşifte" Projesi Başarıyla Sürdürülüyor

Sivas Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başarıyla sürdürülen “Genç Girişimciler Keşifte" projesi, öğrencilerin gelecek hayallerine rehber oluyor.

Genç Girişimciler Keşifte

Öğrencilerin ders dışında da çeşitli sosyal, kültürel, teknolojik, tarımsal ve sanayi içerikli alanlarda farkındalıklarını artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında; farklı okullardan çok sayıda öğrenci, 1. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ziyaret ederek, üretim süreçlerini yerinde görme imkânı buluyor.

Proje çerçevesinde; Selçuk Ortaokulu öğrencileri, okul Müdürü İbrahim Kılıç önderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere savunma sanayinin optik üretim ihtiyacını karşılayan ASELSAN Hassas Optik fabrikasını ziyaret etti.

Öğrencilere Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve ASELSAN Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Yıldırım’da eşlik etti.

-Vali Şimşek, Hepiniz Farklı Bir Deneyim Yaşıyorsunuz

Fabrika gezisinin ardından öğrencilere hitap eden Valiz Yılmaz Şimşek, fabrikanın kapılarını öğrencilere açan ve farklı bir deneyim yaşanmasına imkân sağlayan fabrika yetkililerine teşekkür ederek, “Biz sizleri bugün çocukları, yarının büyükleri olarak görüyoruz. Makamları ve mevkileri sizlere emanet edeceğiz. İnşallah sizler bu görevleri bizlerden devir alacaksınız. “dedi.

-Öğrencilerimizi Her Açıdan Yetiştirmek İstiyoruz

Valilik öncülüğünde başlatılan HEDEF projesi kapmasında öğrencileri her açıdan yetiştirmek istediklerini aktaran Vali Şimşek, “Her öğrencinin mutlaka bir yabancı dil bilmesini istiyoruz. Sağlıklı beslensinler, kitap okusunlar, müzik dalıyla ilgilensinler. HEDEF projesinin birçok bileşeni var, bu bileşenlerden bir tanesi de uygulamaları yerinde görmektir. Sizler zaten okulunuzda pratik olarak kitaplarda bilgi ediniyorsunuz, ancak bu pratik uygulamanın dışında da fabrikalarda üretilen ürünlerin hangi aşamadan geçtiğini yerinde görmeniz son derece önemli. 1. Organize Sanayi Bölgesinde 124 adet fabrika yer almaktadır. Toplam çalışan sayısı 10 bin civarında. Belki de bu fabrikalarda anneniz babanız çalışıyor. Çalışanlar buralardan aldıkları ücretlerle ailelerini geçindiriyor. Burası bir ekmek kapısı. Bizlerde bu tür işletmelerin sayısının artmasını, istihdama katkı sağlanmasını ve ekonomin gelişmesini arzu ediyoruz.” dedi.

-Ziyaretleriniz, Meslek Seçimlerinizde Belirleyici Olacak

“Genç Girişimciler Keşifte" projesiyle öğrencilerin fabrikaları gezmeye devam edeceğini vurgu yapan Vali Yılmaz Şimşek,  her bir öğrencinin üretim modellerini yerinde görerek meslek seçimlerine belirleyeceğini söyledi. ASELSAN’ın TSK ve Savunma Sanayisi’nin ihtiyacı olan ürünleri tedarik ederek, çok önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan Vali Şimşek, “Hepiniz bu güzel fabrikayı gezdiniz, belki de fikirleriniz değişti, mühendis olmaya karar verdiniz. Bu ziyaretler hepinize vizyoner bir bakış sağlayacaktır.” dedi.

ASELSAN Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Yıldırım’da öğrencileri fabrikada ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Bugün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza bu önemli tesisi gezdirmek ve üretim aşamasını kendileriyle paylaşmak bizim için gurur vesilesidir.” dedi.

 

-Öğrenciler, Güzel ve Etkileyici Deneyim Yaşadık

Fabrikayı gezen öğrencilerde düşüncelerini paylaşarak, “Güzel ve etkileyici bir deneyim yaşadık. Sosyal medya ve televizyonlarda gördüğümüz görüntüleri, yerinde bire bir görme imkânı yaşadık. Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek başta olmak üzere fabrika yetkililerine bizleri ağırladıkları için teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandılar.

AdminAdmin

Admin