EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-03-2023 23:21   Güncelleme : 11-03-2023 23:28

Gürün’ü Yalnız Bıraktık

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart Ayı meclis toplantısı meslek komite üyelerinin de katılımı ile TSO Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gürün’ü Yalnız Bıraktık

Toplantı gündem maddelerinin okunması ile başladı. Gündemin birinci maddesi olan eski karar zaptı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 3. Maddesi olan mizan ve masraf listeleri görüşülerek kabul edildi.

Sivas TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart Ayı meclis toplantısı meslek komite üyelerinin de katılımı ile TSO Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı gündem maddelerinin okunması ile başladı. Gündemin birinci maddesi olan eski karar zaptı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 3. Maddesi olan mizan ve masraf listeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı söz alan Meclis üyesi İshak Kaan Usta ise afet bölgesinde bulunan depremzedeler için Sivas’a geçici konutların inşa edilmesi konusunda girişimde bulunmakta TSO’nun ağır kaldığını ifade ederek, “Geçici konutlar Demirağ OSB civarına yapılmalıdır. Çünkü afet bölgemizin yeniden inşasının ardından insanlarımız bölgenin stratejik önemi nedeniyle oraya yeniden dönmelidir. Ama bu konuda bizim bir girişimimiz olmadı maalesef. O bölgede bulunan sanayicilerimizle iletişime geçilerek 1. OSB ve Demirağ OSB’den yer tahsisi yapılması ile de üretim devam edecektir. Ancak konuyu ben Şubat ayı meclis toplantısında da gündeme getirmiştim. Gürün’de ciddi sorunlar yaşandı. İnsanlarımız evlerine giremiyor. Ama biz bu konuyu dahi gündeme taşıyamadık. Gürün Cumhurbaşkanımız tarafından afet bölgesi ilan edildi. Bizim bir katkımız olmadı.  Gürün yalnız kaldı” dedi.
Usta: TSO Ağabeylik Konumunu Kaybediyor
TSO’nun şehirde ağabeylik konumunu kaybetmeye başladığını ifade eden Usta şu şekilde konuştu: “Geçmişte Osman Başkanım, Sivas'a ağabeyler lazım, Sanko gibi. Ben de öyleyim demiştiniz. Ama şu an anlıyorum ki o ağabeylik milletin sizin ayağınıza gelip talepte bulunması için söylemişsiniz. Biz yanlış anlamışız, hakkınızı helal edin, özür diliyorum. Ama mesela sanayi için de sanayici gelebilmesi için de bir önceki dönemde İsmail Timuçin, Allah razı olsun çok takdire şayan adımlar atmıştı, söylemlerde bulunmuştu. Ama şimdi bakıyorum ki kağıdı kalemi elinden alınmış, bütünlemeye kalmış gibi sessiz kalıyor. Bu benim içimi yakıyor. Bir sanayici olarak, vallahi senden umudum çok büyük İsmail bey. Ama böyle sessiz kalışın bir önceki dönemde sıfırı bile eleştirmiştin biliyorsun. Senden vallahi performans bekliyoruz. Çünkü sen umudumuzsun Estaş'sın sen. Ayrıca üyelerimiz yönetimden randevu talep ediyor ancak detaylar soruluyor ve randevu verilmiyor. Sosyal medyadan üyelerimizin serzenişleri siliniyor. Önceki dönemde o kapı 24 saat açıktı. Mustafa başkanın numarası herkeste vardı. Bizde bile Zeki beyin numarası yok. Dumanla mı haberleşeceğiz.”  
Eken: Yatırımcıları Şehrimize Davet Etmek İçin İl İl Gezmeniz Lazım
Sivas TSO Meclis Üyesi Mustafa Eken ise deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda Sivas iş dünyasının elini taşın altına koyduğunu belirterek, “Tüm STK’larımız bölgeye sahip çıkmıştır, çıkmaya devam etmektedir. Üzgünüz, çok üzgünüz. İçimiz yanıyor. Oradaki acıyı hepimiz paylaşıyoruz. Ama Konya'sında hareket varken, Kayseri'sinde hareket varken, Kocaeli'nde hareket varken, Gebze'de hareket varken Anadolu'nun incisi olan ve güvenli olan bir ilde bir hareket olmadığını görmekteyiz. Maalesef yönetim kurulu başkanı bazı arkadaşlarla birlikte gitti. Malatya'da veya Adıyaman'da üç dört saat kaldı ve hemen apar topar geri geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ziyaret edildi mi? Malatya'daki ticaret odası ziyaret edildi mi? Maraş edildi mi? Adıyaman edildi mi? Antep edildi mi? Hepsi benim yakın arkadaşlarım. Görüşüyorum hepsiyle. Siz oraya acıyı paylaşmaya neler yapılabilir bunları tespit için gittiniz. Buradan giden yardım tırları Allah razı olsun hepimizden, hepinizden, bütün Sivas gerekeniz yaptı. Ama orada gidip istişare edecektik O başkanlara diyecektik ki yatırımcılar konusunda neler yapabiliriz. Üretimle ilgili neler yapabiliriz. Beraber basın açıklaması yapacaktık. Gerekirse beraber valiyle belediye başkanıyla beraber orada bir hafta kalacaktık. Bu şehrin öncü odası Ticaret Ve Sanayi Odasıdır. Diğer illerden oda başkanlarımız bizleri arıyor. Sivas TSO gelmiş, bizim haberimiz yok diyorlar. Burada birbirimizi kırmak, rencide etmek değil amacımız. Yapılmayanları konuşacağız, yapılanlara teşekkür edeceğiz. Her zaman söyledik. Ben ilk konuşmamda hatırlarsanız, ilk meclis toplantısında demiştim. Doğru olan her şeyin yanında olacağız. Yanlış yapılan, eksik yapılanı da uyaracağız.” dedi. 

Yatırımcı konusunda da Sivas TSO Yönetiminin daha çok çalışması gerektiğini dile getiren Eken, şu şekilde konuştu; “Sivas’a yatırımcıları davet etmemiz gerekiyor. Biz, el birliğiyle sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz Yatırımcı buraya beklersek eğer Zeki Bey gelmezler. Geçen hafta bir gözlük fabrikası geldi Sivas'a. Görüşmeleri de bizzat biz takip ettik. Malatya'da şu an fabrikası var. Sivas'a da yapacak. Bizim Sivas'ta altıncı bölge teşvikleri var diye her yere gidip anlatmanız gerekiyor. Burada Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin acil yapacağı iş budur.” 
Toplantı soru cevap kısmıyla sona erdi.

AdminAdmin

Admin