YEREL
Giriş Tarihi : 13-03-2023 15:40   Güncelleme : 13-03-2023 15:52

 Her yasal hak helal değildir ve olamaz..

Divriği Belediye Cumhur ittifakı Meclis üyesi Bedriye Budak gazetemize yaptığı açıklamada, Belediyede şeffaflik olmadığıni belirterek bir deprem komisyon kurulu olusturulmasini istedi.

  Her yasal hak helal değildir ve olamaz..

Haber : Mehmet AKIŞOĞLU

Divriği Belediye  Cumhur ittifakı Meclis üyesi Bedriye Budak gazetemize yaptığı açıklamada, Belediyede şeffaflik olmadığıni belirterek  bir deprem komisyon kurulu olusturulmasini istedi.

İlçemizdeki depremzede konuklarımıza yardım ve gıda malzemesi alınması için 250 bin TL bütçe ayrılmasını Belediye Meclisi olarak oybirliği ile karar vermiştik.

Geçen sürede bu malzemelerin satın alımında şeffaflık olmadığı, dağıtımında eşitlik gözetilmediği yönünde halkımızdan gelen şikayetlere şahit olduk. Başkanın ,belediyemiz parasıyla alınan malzemelerin satın alım ve dağıtım işine meclis üyelerini dahil etmeden sadece kendisi yardım yapan kişiymiş izlenimi oluşturarak, reklam ve siyasi menfaat sağlamaya çalıştığını gözlemledik.

Bu sebeple mart 2023 meclis toplantımızda yardım malzemesi alım faturaları ve dağıtımının işinin kayıtlarının incelenmesi için Deprem komisyonu kurulması önergesini verdik.

Komisyon kurulması önergemiz mecliste okunmasına rağmen oylama yapılmadan Meclis toplantımız sonlandırıldı. Şeffaflık, adalet, eşitlik ilkelerinden uzaklaşmalar zaman içinde telafi mümkün olmayan güvensizlikler yaratacağından ,toplum menfaati için konuyu takip etmekteyiz.

Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri Belediye ihalelerine doğrudan veya dolaylı katılamaz.

Meclis üyesi Bedriye Budak, Anne, baba ,kardeş, eş, çocuk gibi 1.derece akrabaları da ihaleye katılamaz. 
       Bu yasayı bay-pas etmek için firma sahibi olarak ,üçüncü bir şahıs gösterilmişse, Belediye ile ticaretini yasalara uygun olarak yapabilir..Ticaret ,yasal olması için kitabına uydurulmuşsa, bu işlem aynı zaman da helal midir.? 
     YASAYA UYGUN OLAN HER ŞEY HELAL MİDİR?. 
     Her yasal hak helal değildir ve olamaz..
     Ahlaki değerler ,maddi değerlerin üzerindedir...Yasalar önünde serbest, toplum vicdanında mahkum olmak..

Tercih meselesİ dedi.

 

AdminAdmin

Admin