YEREL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 17:41

İl Müftüsü Altunkaya, cennet çiçekleriyle sohbet etti

Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, çevrim içi düzenlenen “Cennet Çiçekleri” sohbet programına katılım sağlayan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İl Müftüsü Altunkaya, cennet çiçekleriyle sohbet etti

Sivas Çimento Cami tarafından yaklaşık 2 yıldır öğrencilere yönelik çevrim içi düzenlenen “Cennet Çiçekleri” adlı sohbet programına katılım sağlayan ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarıyıl tatilinde yapılan ve 200 öğrencinin katıldığı “Cennet Çiçekleri” yarışma programının ödül töreni Sivas Huzur İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın yanı sıra Okul Müdürü Bahadır Çetin ile okul yönetimi, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Altunkaya; “Size Z Kuşağı diyerek haksızlık yapılıyor, çünkü depremde gördük ki sizler Z kuşağı değil Hızır Kuşağısınız.” dedi.

Sohbetinin devamında Altunkaya şunları kaydetti; “Yüce Rabbimiz zaman zaman insanları bu dünyada çeşitli olaylarla imtihan etmektedir. Bizlerin bu imtihanlara karşı sergilediği tavır çok önemlidir. Yakın zamanda yaşadığımız deprem olayı binlerce insanımızı etkiledi. Ve bizler 7’den 70’e millet olarak kenetlenerek kardeşlerimize yardım ettik ve ediyoruz. Rabbimiz birlikteliğimizi her daim korusun. Bu manada siz değerli gençlerimizin, depremdeki kardeşlerimize yardım için nasıl koştuğunuzu biliyoruz. Size ‘Z Kuşağı’ diyerek haksızlık yapılıyor, çünkü gördük ki sizler ‘Z’ kuşağı değil Hızır Kuşağısınız” dedi

İl Müftüsü Altunkaya konuşmasının sonunda öğrencileri tebrik ederek hediye çeklerini takdim etti.

Cami İmam Hatibi Turan Arslan ise yaptığı açıklamada iki yıldır düzenli olarak devam ettikleri çevrim içi sohbet programına yurt içi ve yurt dışından farklı okullardan öğrencilerin katıldığını belirtti. Ayrıca programlarda yarışma, şiir okumalarının yanı sıra namaz sureleri ile manalarını ezberleme, hadis ezberleme ve Hz. Peygamber ile sahabe hayatlarının işlendiğini, yapılan yarışmalar sonunda ise katılımcılara çeşitli hediyeler verildiğini aktardı.

Öte yandan hediye çeki alan öğrencilerden bazıları aldıkları hediyeyi depremzede çocuklarına verilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesine makbuz karşılığı teslim etti.

AdminAdmin

Admin