GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-05-2023 14:23

“Karınca” Başkan Deveci, ilklere imza atarak örnek oluyor

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, düzenlediği kampanyalar, ortaya koyduğu projeler ile örnek sivil toplum kuruluşu olmanın en güzel örneklerini ortaya koyuyor.

“Karınca” Başkan Deveci, ilklere imza atarak örnek oluyor

Pandemi döneminde de öncü dernek olmaya, farkındalık ortaya koymaya devam eden Başkan Deveci, 6 Şubat Depremleri sonrasında da bölgede bulunan bir çok ilimize insani yardımlar ulaştırarak tüm Türkiye’de takdir topladı. 

***
Göreve geldiği 2 yıldır ortaya koyduğu performans ile Sivas’ta ki sivil toplum kuruluşlarının atom karınca başkanı olarak tanınan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, gece gündüz çalışarak yapmış olduğu örnek çalışmalar ile dikkat çekiyor.

2 yıl önce gerçekleştirilen olağan genel kurulda dernek üyelerinin büyük teveccühü ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı seçilen Fatih Deveci, ilk olarak  Türkiye’nin ikinci büyük coğrafyasına sahip Sivas’ın 16 ilçesi, 7 beldesi ve 1.234 köyünde yaşayan şehit aileleri ve gazilerini ziyaret ederek yanlarında olduklarını gösterdi.

Başkan Deveci, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da hayatı uzun süre olumsuz etkileyen Pandemi sürecinde de yaşlı şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı. Ailelerin gıda alışverişlerini, fatura ödemlerini bizzat gideren Başkan Deveci, şehitlik ziyaretleri için aracı olmayan ailelere araç tahsisi yaptı. 

Başkan Deveci,  periyodik olarak şehitler adına ihtiyaç sahibi ailelerin çocukların kırtasiye ve giysi yardımı gerçekleştiriyor.  Milli bayramlarda cadde ve sokaklarda çocuklar Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler dağıtan Başkan Deveci, diğer yandan ise kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit ve yakınları ve gazileri ziyaret ederek, dert ve sıkıntılarına ortak oluyor.

Başkan Deveci, hazırladığı proje ile geleceğimizin teminatı olan öğrencilere şehit ve gazilik bilincini aşılamak için Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde il merkezinde, ilçelerde, köylerde bulunan okullarda eğitim seminerleri gerçekleştirilmesini sağladı.

Ramazan aylarında da sosyal yardımlaşmanın en iyi örneklerini ortaya koyan Başkan Deveci, diğer yandan Türkiye’de faaliyet gösteren Şehit ve Gaziler Dernek Başkanlarını 2 gün boyunca Sivas’ta misafir ederek, yapılan toplantılarda ortaya konulan talep ve sorunları içeren dosyayı Ankara ziyaretinde üst düzey yetkililere iletti. 

YAŞANAN DEPREM FELAKETİNDE STK BAŞKANI OLMANIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ

7/24 görevin başında olmasıyla dikkat çeken Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın deprem felaketinin ardından da sahada yer alan ilk isimlerden oldu. 

Sivas’tan deprem bölgesinde bulunan illere gönül köprüsü kuran Başkan Deveci, yaşadığımız bu toprakları aziz canlarını feda ederek bize vatan yapan kahraman şehitlerimizin aileleri ve cesaret timsali gazilerimizin katkıları ile ilgili kurumlara destek olarak sivil toplum kuruluşlarının (STK) ve gönüllülerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.      

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, kişilik ve karakter olarak da temsil ettiği makama büyük artılar katarak, sadece şehit aileleri ve gazilerinin hak ve menfaatlerini korumakla kalmayıp, Dinimiz ve insanlık açısından çok büyük önemi olan yardımlaşma konusunda örnek olmaya devam ediyor.

AdminAdmin

Admin