NEDİR
Giriş Tarihi : 22-03-2023 11:49   Güncelleme : 22-03-2023 11:52

Korida Sözlük Anlamı Nedir?

Korida sözlük anlamı nedir? TDK'ya göre ne demek? İşte detaylar...

Korida Sözlük Anlamı Nedir?

Korida Kelimesi

Korida kelimesi kökeni İspanyolca diline dayanmaktadır. Korida kelimesini duyanlar bu kelimenin anlamını merak ediyor. Peki, Korida ne demek? Korida kelimesinin Türkçe karşılığı nedir? İşte detaylar...

Korida Ne Anlama Gelir 

Korida kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Korida ne demek? TDK sözlük anlamına göre Korida nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Korida nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

KORİDA NEDİR? KORİDA NE DEMEK? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KORİDA NE ANLAMA GELİR?

Kelime kökeni olarak İspanyolcadan gelen Korida kelimesi, Türkçe dilinde "boğa güreşi" anlamına gelir. 

Bazı kaynaklarda Damızlık erkek sığır olarak tanımlanır.

Diğer tanımları;

Zodyak üzerinde Koç ile İkizler arasında yer alan burcun adı, Sevir.

Borsada fiyatların yükseleceği beklentisi içinde olan ve bundan dolayı sürekli alım yapan ve risk alabilen borsa oyuncusu.

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının Boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, dişisine inek adı verilen, 2 m kadar uzunlukta, evcilleştirilmiş, erkeği kısırlaştırılıp öküz adıyla bilinen ve gücünden faydalanılan bir memeli türünün erkeği.

Sığır türü içerisinde, yetiştiricilikte kullanılan tüm erkek hayvanlara verilen genel ad.

Bal yapan dişi arı.

TDK sözlüğüne göre Korida;

İsim, İspanyolca.

Boğa Güreşi.

AdminAdmin

Admin