SİYASET
Giriş Tarihi : 06-03-2023 13:29   Güncelleme : 06-03-2023 13:34

Mecliste Gündem ‘Asrın Felaketi’

Sivas İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fikret Doğruyol başkanlığında başladı. Genel Sekreter Kadir Algın Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada var gücüyle çalışmaktadır.” diye konuştu.

Mecliste Gündem ‘Asrın Felaketi’

Sivas İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fikret Doğruyol başkanlığında başladı.

5 gün sürecek olan oturumların açış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Vekili Doğruyol, tüm İslam âleminin kandilini kutladı. Sivas için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirten Doğruyol alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketleri sonrasında Valimiz Sayın Dr. Yılmaz Şimşek öncülüğünde bölgede bulunan Genel Sekreterimiz Kadir Algın meclise konuk oldu. Sivas İl Özel İdaresinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. İlk günden beri bölgede yürütülen hummalı çalışmalar ve yürütülen yardım faaliyetleri paylaşıldı.  Bölgeye giden ekiplerin gönüllülük esasına göre bölgede çalıştığını ifade eden Kadir Algın, “Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek himayelerinde gece gündüz demeden Malatya Doğanşehir’de çalışıyoruz. Bölgede ilk günden beri fedakârca çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada var gücüyle çalışmaktadır.” diye konuştu.

Söz alan İl Genel Meclis üyeleri ise, bölgede yürütülen çalışmalara destek olan Sivas İl Özel İdaresi ekiplerine kolaylıklar diledi.

Konuşmaların ardından gündem ve ek gündem maddelerinin yanı sıra Göletler ve Su Kaynakları Komisyonu, Maden ve Doğal Kaynaklar Komisyonu, İmar Bayındırlık Komisyonu, Tarım ve Orman Komisyonu, Araştırma İnceleme Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarına havale edilen konular görüşülmeye başlandı.

İl Genel Meclisi, 10 Mart gününe kadar toplantılarına devam edecek.

AdminAdmin

Admin