EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-05-2023 00:51

Memurlara Kira Katkısı Yapılacak !

Özellikle büyükşehirlerde fahiş kira artışları nedeniyle çok zor duruma düşen memurlara müjde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Bakan Çavuşoğlu, büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını duyurdu.

Memurlara Kira Katkısı Yapılacak !

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görevli 16 bakan, aday gösterildikleri şehirlerden milletvekili oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu kapsamda Antalya'dan vekil oldu.

Seçimin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir otelde Cumhur İttifakı'na üye parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sorunlara ve planlamalara değinen Çavuşoğlu'nun gündeminde fahiş kira zammı vardı. Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada fahiş kira zammına değinerek yeni bir planlamayı duyurdu.

Çavuşoğlu kira düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını belirterek,  Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz.

TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız. İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamamış olması”dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BU MESELEYİ MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ"

Diğer  yandan bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Memur-Sen Genel Kurulu’nda büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının alım gücünü desteklemek için yeni bir çalışma yürütüldüğünün mesajını vermişti.

Deprem sonrası büyükşehirlerdeki kira fiyatlarındaki fahiş artış ile mücadele ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Özellikle büyükşehirlerimizde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili de gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

 TOKİ vasıtasıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlinin refah kaybının önüne geçerek, bu meseleyi mutlaka çözüme kavuşturacağız.”

AdminAdmin

Admin