YEREL
Giriş Tarihi : 17-05-2023 17:40

Misafirin var SİVAS!

“Antakya Medeniyetler Korosu “ Avrupa Günü Dayanışma Konserleri “ Sivas ile devam ediyor.

Misafirin var SİVAS!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu mali desteği ile Edirne, Denizli, Eskişehir, Antalya, Samsun, Sivas, Van ve Urfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri işbirliğinde Mayıs ayı süresince gerçekleşecek olan Dayanışma Konserleri 18 Mayıs’ta Sivas’ta yapılacak.

Bu yıl Avrupa Günü; birlik, beraberlik ve barış ruhunu vurgulamanın yanı sıra, Şubat’ta ülkemizde meydana gelen büyük felaketten sonra dayanışmayı da vurguluyor.

Depremden sonra, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, 1600'den fazla arama-kurtarma görevlisi ve 111 arama köpeğinden oluşan 32 arama kurtarma ekibi ile Türkiye'ye yardıma koştu.  Altı sağlık ekibi ve beş sahra hastanesi binlerce insanı tedavi etti ve daha sonra bu ekipman ilgili şehirlere bağışlandı. Mart ayında Avrupa Birliği ve Uluslararası Toplum üyeleri tarafından düzenlenen Bağış Konferansı’nda depremzedeler için 6 Milyar Avro’nun üzerinde yardım taahhüdünde bulunuldu.

Bu yıl Avrupa Birliği’nin doğum gününü dayanışma ruhuna uygun olarak “Birlikte Daha Güçlü” sloganıyla kutluyoruz.

Bu kapsamda, mozaik kent Hatay'da kurulan ve farklı etnik köken ve inançlara sahip üyelerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, deprem yaralarının sarılması için sekiz ilde sanatseverle buluşacak.

Avrupa Günü Dayanışma Konseri 18 Mayıs 2023 Perşembe günü, saat 19.30’da,  Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bu anlamlı buluşmaya tüm basın mensuplarımız ve halkımız davetlidir.

AdminAdmin

Admin