DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-06-2021 16:05   Güncelleme : 29-06-2021 16:05

‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi Açıldı’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun doğup, büyüdüğü baba evi; anılarının gelecek kuşaklara aktarılması için İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek 'Anı Evi'ne dönüştürdü.

‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi Açıldı’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun doğup, büyüdüğü baba evi; anılarının gelecek kuşaklara aktarılması için İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek 'Anı Evi'ne dönüştürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi, Şarkışla Elmalı köyünde düzenlenen törenle açıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan ve anı evinde de sürekli gösterilecek olan film izlenildi.

Öğrenciler Mehlika Nida Yücel ve Erdem Vahap Yurt, Yazıcıoğlu’nun şiirlerini seslendirdiler.

Üşüyorum

Ülküm

Şarkışla Kaymakamı Necati Aktan'ın açış konuşmasını yaptığı programda, mutluluğunu dile getiren Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Muhsin Başkan, Sivas, platonik aşkım derdi. Bu evin açılışına vesile olan, emeği geçen herkese ve devletimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Sivas Milletvekilleri Semiha Ekinci ve M.Habib Soluk, "Yazıcıoğlu, sadece siyaset adamı değil, büyük Türkiye davasıyla yaşayan bir devlet adamıydı" diyerek anı evinin hayırlı olmasını temenni ettiler.

‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi Açılış Töreni’nde konuşan Vali  Salih Ayhan, "Bu toprakların tüm değerleri ile bezenmiş, yüreğimizden kopmuş bir yiğit olan Muhsin Yazıcıoğlu, gelecek nesillere rehber olacak, gençlerimizin feyz alacağı çok önemli bir şahsiyettir." dedi.

Vali  Ayhan, "Doğup büyüdüğü bu evin; tamamen onarılıp, interaktif uygulamalardan istifade edilerek ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ olarak sevenlerinin ve tüm halkımızın ziyaretine açılmasının hepimizi ziyadesiyle mutlu ettiğine yürekten inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ dualarla açıldı. Valimiz Salih Ayhan, protokol üyeleri, Yazıcıoğlu ailesi ve konuklar, anı evini gezdi.

Vali  Salih Ayhan, ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’nin temsili anahtarını Gülefer Yazıcıoğlu'na teslim etti.

55 yıllık hayatı boyunca kendini devletine ve milletine adamış, gönül ve dava adamı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ bugünden itibaren ziyaret edilebilecektir.

AdminAdmin

Admin