NEDİR
Giriş Tarihi : 09-03-2023 12:42

Sarıkız Örümceği Sözlük Anlamı Nedir?

Sarıkız örümceği sözlük anlamı nedir? TDK'ya göre ne demek? İşte detaylar...

Sarıkız Örümceği Sözlük Anlamı Nedir?

Sarıkız Örümceği Ne Demek

Milyonlarca örümcek türü içinde en tehlikelilerinden olan Sarıkız örümceği insan hayatına kastedebiliyor. Uzmanlar Sarıkız Örümceğine karşı vatandaşları uyarıyor.  

Sarıkız Örümceği Nedir

Sarıkız Örümceği kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Sarıkız Örümceği? TDK sözlük anlamına göre Sarıkız Örümceği nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Sarıkız Örümceği nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 Örümcekler ne kadar masum görünseler de içlerinden bazıları ciddi anlamda tehlike arz ediyor. Bunlar arasında yer alan Sarıkız Örümceği diğer adıyla Böğ ise öğürmceğimsigiller sınıfından eklem bacaklılar arasındadır.

Sarıkız Örümceğimsigiller Sınıfının En Hızlısıdır.

Halk arasında Sarı Ömer adıyla bilinen Böğler, ülkemizde en çok Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yer alırlar.

TDK sözlüğünde bu örümcekler için Sarıkız adı yerine Böğ kullanılır.

TDK'ya göre Böğ;

İsim, hayvan bilimi

Eklem bacaklılardan, soluk sarı renkli, zehirli bir tür örümcek.

AdminAdmin

Admin