GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-05-2023 11:45

Seçime 5 Gün Kala, Sivas’ta Seçimin Baş Aktörü “İLBEYLİLER”

Listeler ilk yayınlandığında İlbeyliler Derneği sosyal medya sayfalarında “Şah çekildi” diyerek bir şah görseli paylaştı. Belki ilk başlarda İlbeyliler dışında herkes bu şahın ne anlama geldiğini anlamadı.

Seçime 5 Gün Kala, Sivas’ta Seçimin Baş Aktörü “İLBEYLİLER”

Herkesin bildiği gibi genel seçimlere 4 gün kaldı. Adaylar söyleyeceğini söyledi, yapacağı ziyaretleri yaptı. Ancak Sivas’ta seçimde herkesin en çok merak ettiği konuların başında ise İlbeyli Türkmenlerinin tavrı geliyor. Sivas genelinde yaklaşık 140 bine yakın nüfusları olduğu tahmin edilen İlbeylilerin özellikle akrabalık bağlarından dolayı birbirleriyle yakın iletişim içerisinde oldukları ve kendilerinden birine yapılan bir haksızlığı kendilerine yapılmış olarak algıladıkları biliniyor. Bu düşüncenin özellikle en son milletvekili aday belirleme süreci sonunda gün yüzüne çıktığı görülüyor.

Listeler ilk yayınlandığında İlbeyliler Derneği sosyal medya sayfalarında “Şah çekildi” diyerek bir şah görseli paylaştı. Belki ilk başlarda İlbeyliler dışında herkes bu şahın ne anlama geldiğini anlamadı. Ancak o günden bu güne kadar ki gelen süre içerisinde şahın anlamı ortaya çıktı. Şehrin en önemli topluluğu hatta lokomotifi diyebileceğimiz İlbeyliler, şehirde önce belediye seçimlerinde daha sonra bürokrasi de en son ise milletvekili sürecinde yok sayıldıklarını ayrıca Gürün ve Kangal lobilerinin kendilerine yönelik ise bir operasyon yaptıkları düşüncesindeler. Bu nedenle İlbeyliler, kendilerine yönelik şah çekildiğini düşünüyorlar.

Seçim sürecinde belki de Sivas’ta en iyi duruşu İlbeyliler Derneği gösteriyor. Dernek sadece bir duruş değil ayrıca tüm Sivas’taki STK’ların örnek alacağı örnek çalışmalar ile partiler üstü de bir tavır sergileyerek herkesin takdirini kazanıyor. Derneğin başındaki kişi Dr. Adem Uzun şehirde de çalışkanlığı ile yakından tanınan başarılı bir eğitimci ve akademisyen olarak biliniyor. Bundan yaklaşık 1 yıl önce çok çekişmeli bir seçimle dernek başkanlığına seçilen Adem Uzun ve ekibi sadece şehirde değil bugün Gaziantep, Kuzey Suriye, Hatay, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Avrupa’da yaşayan İlbeylileri de toparlayarak İlbeyliler arasında birlik ve beraberliği sağladılar. Bu birlik ve beraberlik özellikle deprem sürecinde ortaya çıktı ve İlbeyliler dernekleri önderliğinde tüm Türkiye’nin takdirini toplayan işler yaptılar.

İlbeylilerin şehirdeki güçlerinin farkında olan Sivas AK Parti Teşkilatı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in de katılım sağladığı çok kalabalık bir kurmay ekibiyle seçim çalışmaları kapsamında 08 Mayıs günü daha önce pek ziyaret etmedikleri hatta çantada keklik olarak gördükleri İlbeyli yöresine çıkarma yaptılar. Fotoğraflardan anladığımız kadarıyla köylerden pek katılımın olmadığı görülüyor. Bu ziyarette özellikle Sivas şehir merkezi ile Şarkışla ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan İlbeylilerin milletvekili seçiminde Cumhur İttifakından BBP ile MHP lehine tavır almalarının çok etkili olduğu söyleniyor.

14 Mayıs 2023 akşamı tabi her şeyi göreceğiz. Ama şurası da kesin ki bu seçimin gerçek kazananı Sivas’ta İlbeyliler olacak. Bunu da dik duruşlarıyla yapacaklar. İlbeylilerin şimdiki tavrı gösteriyor ki İlbeyliler sadece kendilerini değil Sivas’ta yaşayan insanların görüş, düşünce ve emeğine değer vermeyen sadece küçük lobi çalışmaları ile şehri dizayn etmek isteyenlere de bir cevap verecekler.

Sonucunu herkesin merak ettiği bir seçim olma özelliği taşıyan 14 Mayıs seçimleri şimdiden ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

AdminAdmin

Admin