SAVAŞ
Giriş Tarihi : 15-04-2023 11:32

Şehitler ve gazilerle dolu bir milletiz

Alperen Ocakları Sivas Afet, Arama ve Kurtarma Faaliyetlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, 14-20 Nisan Şehitler Haftası’nı kutladı.

Şehitler ve gazilerle dolu bir milletiz

Alperen Ocakları Sivas Afet, Arama ve Kurtarma Faaliyetlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, Vatan uğruna canlarını hiç’e sayan şehadeti göze alarak mücadele verip şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize minnet borçluyuz dedi.

Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, Mehmet Akif in İSTİKLAL MARŞI’mızda “Kim bu cennet vatanın uğruna olmazki feda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısralarında dile getirdiği gibi bu toprakları bize vatan kılan her karışını kanları ile sulayan şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Milletçe Tarihimiz boyunca  ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz düsturuyla bağımsızlık mücadelesi verdik ve ay yıldızlı al bayrağımız için büyük fedakarlıklar gösterdik yüz yıl önce Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da Bugün ise Afrin’de Cerabus’da Elbab’da Mavi Vatanda istiklal ve istikbalimiz içi kutlu mücadelemiz devam etmekte bu yüce millet var oldukça kahramanlık destanları yazılmaya devam edecektir.

Bizler Vatan ve Bayrak sevgisi tüm sevgilerden üstün tutan Şehitler ve gazilerle dolu bir milletiz

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi ‘MEHMET AKİF’in şu sözleri ile bitiriyorum

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i…

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

 

Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, 14-20 nisan şehitler haftasında Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere edebiyete intikal eden gazilerimiz ve canını siper ederek milli ve manevi değerlerimiz uğruna toprağın bağrına düşen bütün şehitlerimizi saygı rahmet ve minnetle yad ediyoruz diyerek sözlediri tamamladı.

AdminAdmin

Admin