SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2023 11:53

Şerefli Türk Askerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz!

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Akp hükümeti boyunca Türkiye’ye sayısız Suriyeli giriş yapmış, bu şahıslara vatandaşlık verilmiş ve Türk vatandaşına sunulmayan haklar Suriyeli vatandaşlara verilmiştir dedi.

Şerefli Türk Askerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz!

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Hatay sınırında görev yapan askerler, 11 Mart’ta sınırdan yasa dışı yollarla geçerek Hatay’a girmeye çalışan 8 Suriyeli’ye müdahale etmiş; müdahale esnasında 2 Suriyeli şahsın ölmesi sonucu başlatılan soruşturmada ismi geçen 2 teğmen ve 1 üsteğmenin tutuklanması kararı alınmıştır.  
3497 sayılı Kara Sınırlarının Korunması ve Güvenliği Hakkındaki Kanunun 2. maddesine göre TSK mensupları, kara sınırları boyunca tesis edilen birinci derece askeri yasak bölge içerisinde suç teşkil eden eylemleri önlemek için cebri güç uygulayabileceği; bir diğer ifade ile güvenlik birliklerinde görev yapan tüm personelin silah kullanma yetkisi dahil, güvenlik kuvvetlerine tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahip olacağı açıkça kanunda belirtilmiştir. Akp iktidarlığında her zaman olduğu gibi alınan bu karar da bağımsız olmayıp; hukuka aykırı niteliktedir. 
İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Akp hükümeti boyunca Türkiye’ye sayısız Suriyeli giriş yapmış, bu şahıslara vatandaşlık verilmiş ve Türk vatandaşına sunulmayan haklar Suriyeli vatandaşlara verilmiştir.  
Akp, oy alabilmek için, Türk vatandaşların haklarını gözeterek Suriyeli şahıslara türlü rahatlıklar sunmakta; Türk Silahlı kuvvetlerine dahi usülsüz şekilde müdahale ederek kaçak Suriyelilere iltimas gösterip görevini layıkıyla icra eden Kahraman Türk Askerlerimizin onurunu zedelemekte, fakat Akp hükümetinin hâlâ yüzü kızarmamaktadır.

Şerefli Türk Askerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz!DEDİ.

AdminAdmin

Admin