TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 19-03-2023 18:40   Güncelleme : 19-03-2023 18:47

Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 28 veya 29 Nisan tarihinde başlayacak.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın bazı üst düzey yetkililerinden edinilen bilgilere göre, hem ekonomik hem de sosyal açıdan Sivas’a büyük katkılar sağlayacak olan Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 28 veya 29 Nisan tarihinde başlayacak.

Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 28 veya 29 Nisan tarihinde başlayacak.

Cumhuriyet Tarihinin en büyük demiryolu projesi olan ve performans testleri uzun zamandır devam eden Hızlı Tren ulaşımı, Sivas’tan Kırıkkale Balışeyh’e kadar ilk etapta hızlı, Balışeyh- Ankara arasında ise yüksek hızlı olarak sağlanacak.

Sivas- Ankara arasından her hangi bir aktarma yaşanmayacak ve yolcular bindikleri tren ile gidecekleri yere ulaşacaklar.

Dev yatırım, sadece Ankara ile Sivas’ı birbirine kesintisiz olarak bağlamakla kalmayacak; İç Anadolu’nun tam ortasında yer alan İpek Yolu üzerindeki Sivas’tan diğer bölgelere en kısa bağlantı yollarına ulaşımı sağlayacak.

ANKARA-SİVAS ARASINDA GÜNLÜK 2 SEFER YAPILACAK

Sivaslıların dört gözle beklediği Hızlı Tren seferleri, karşılıklı 2 gidiş, 2 geliş olarak planlandı. Ankara’dan Sivas’a sabah 07.20 ve akşam 17.45’te, Sivas’tan Ankara’ya ise sabah saat 08.15 ve akşam 18:50’de sefer gerçekleştirilecek. Yüksek Hızlı Tren için Yozgat ve Kırıkkale’de 2’şer dakikalık ara istasyon duruşu verilecek.

Ankara- Sivas arası hızlı tren seyahat süresi sinyalizasyon sistemlerinde yürütülen çalışmalar dolayısı ile yaklaşık ilk 3 ay, 3 saat 30 dakika olacak. Sinyalizasyon çalışmaları tamamlandığın Ankara- Sivas arası hızlı tren seyahat süresi 2 saat olacak.  

AdminAdmin

Admin