Kimdir
Giriş Tarihi : 24-05-2023 15:09

Ümit Özdağ'a Eleştiri Yağmuru: Cemal Enginyurt Gündemde!

Cemal Enginyurt'un Ümit Özdağ'a yönelik eleştirileri, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve vatandaşların bu konuda araştırma yapmasına sebep oldu. İki isim arasındaki çatışmanın sebebi ne? Enginyurt, Özdağ hakkında ne söyledi? Detaylar…

Ümit Özdağ'a Eleştiri Yağmuru: Cemal Enginyurt Gündemde!

Cemal Enginyurt Kimdir?

9 Nisan 1965’te Ordu’da dünyaya gelen Cemal Enginyurt, baba adı Mustafa, anne adı Ayşe’dir.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümü'nde bitirdi.

Gazeteci olan Cemal Enginyurt, siyasetçi ve eski milletvekilidir.

 

Cemal Enginyurt’un Siyasi Kariyeri

Cemal Enginyurt, 12 Nisan 1980 yılında lise 1 öğrencisi iken darbe sebebi ile 3 yıl hapiste kaldı.

1986 yılında Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kurdu.

12 Eylül sonrası ilk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı.

2018 genel seçimlerinde yeniden TBMM’ye girdi.

 

MHP’den İhraç Edildi

19 Temmuz 2020’de Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık fiyatı açıklaması üzerine AK Parti’yi eleştirmiş, AK Parti tarafından MHP’yi yok saydığını savunmuştu. Enginyurt’un yaptığı açıklamaların ardından MHP’den ihraç edilmiştir.

 

Cemal Enginyurt Neden Gündem Oldu?

MHP’deki kongre döneminde Devlet Bahçeli’yi savunmak için ülkücülere hakaret eden, daha sonra ise ödüllendirildiği milletvekilliği döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın savunucularından olan, FETÖ’ye güzellemeler yapan, MHP’den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti’ye geçen, İYİ Parti’nin listesine kabul etmemesinin ardından Demokrat Partisi Genel Başkanı’nı alıp Cumhuriyet Halk Partisi’ne götüren, 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den İstanbul milletvekili olan Enginyurt; Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısına ilişkin ilginç ifadeler kullandı.

Cemal Enginyurt, çıkartıldığı canlı yayında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaştıkları ortak mutabakat metnini tanımladığını söyleyerek ağır eleştirilerde bulundu.

AdminAdmin

Admin