GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-03-2023 14:24   Güncelleme : 25-03-2023 14:29

Vatanına ve milletine aşık bir lider

Anadolu Büro Sen Genel Başkanı Mustafa Topçu, İnsanlığıyla, duruşuyla, vatan sevgisiyle sadece siyasilere değil, yedisinden yetmişine tüm insanlara örnek olan Sivas’ımızın gururu Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının yıl dönümünde yine aynı keder, aynı hüzün, aynı bilinmezlikleri yaşıyoruz dedi.

 Vatanına ve milletine aşık bir lider

Anadolu Büro Sen Genel Başkanı Mustafa Topçu, İnsanlığıyla, duruşuyla, vatan sevgisiyle sadece siyasilere değil, yedisinden yetmişine tüm insanlara örnek olan Sivas’ımızın gururu Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının yıl dönümünde yine aynı keder, aynı hüzün, aynı bilinmezlikleri yaşıyoruz. Az değil tam 14 yıl geçti. Kimi zaman bir gün gibi, kimi zamanda bir asır gibi geldi bu koca zaman.

Yaşananları düşününce hüzünleniyor, sonrasında bir an Muhsin Başkanımın vatan sevgisini düşününce rahat bir nefes alıyorum.

Vatanına ve milletine aşık bir lider olan Muhsin Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü kuruluşlar davası sanığı olarak yargılandığı dava sırasında 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı, dava sonunda herhangi bir ceza almadı. Ama yine de vatan sağ olsun diyebildi. Küsmedi toprağına, insanına, ona inanan binlerce insana. Davasına sahip çıktı ve durmadan adım adım yürüdü hakka.

Anadolu Büro Sen Genel Başkanı Mustafa Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz bir dünya için, bu kadar fırıldak olmaya gerek yok."Firavun'a karşı çıkmak yetmez, Musa'nın yanında olmak gerekir.", "Ben devlete, millete kurşun sıkanlara değil, 'Ben okumak istiyorum' diyenlere af istiyorum." ve "Kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz" sözleriyle hem insanlığa ders, siyasete ise damga vurdu.

Merhum liderimizden geriye bu anlamlı sözleri ve duruşu kaldı. Rahmet ve Minnetle yâd ediyorum.

AdminAdmin

Admin