GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-03-2023 14:06

Yapılan yardımlar yürekleri ısıtıyor

Depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yanında olan ve depremin yaralarını sarmak için seferber olan Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Fatih Deveci’nin başlattığı gönül seferberliğinin son durağı Hatay oldu.

Yapılan yardımlar yürekleri ısıtıyor

Kahramanmaraş merkezli olan ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından bölgede ve çevre illerde çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü. Meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden birisi de yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan Hatay oldu. 

Yaşadığımız bu toprakları aziz canlarını feda ederek bize vatan yapan kahraman şehitlerimizin aileleri ve cesaret timsali gazilerimiz tüm imkânlarıyla depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Türkiye’nin tek yürek olduğu şu günlerde hala artçı sarsıntılar devam ederken,  yapılan yardımlar yürekleri biraz olsun ısıtıyor.

Daha önce şehit aileleri ve gazilerden topladığı bağışlarla Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da depremzedelere çeşitli yardımlar ulaştıran Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Fatih Deveci ve kendisine destek veren gönül yolcuları ile bu kez Hatay’da depremin yaralarını sarmaya devam etti. 

Bu kapsamda Şehit aileleri, gaziler, Plastay Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan Sungur, Chocofly Cafe ve Hanımeli Börek Baklavanın sahibi Kemal Doğan, Salihoğulları A.Ş, Netbor Plastik Boru A.Ş, Tiffany Mobilya, Erdaloğulları Sebzecilik, Gaydaş Yeşillik ve bazı işletmelerin katkılarıyla hazırlanan 500 kilogram Sivas Köftesi, Hatay’da enkaza dönen evlerinden ayrılmak zorunda kalıp çadır kentlerde yaşayan depremzedelere ikram edildi.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışan Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Fatih Deveci ve kendisine destek veren gönül yolcuları, çocukları da unutmadı. Başkan Deveci ve beraberindekiler çocuklara çikolata, kek, gofret ve çeşitli hediyeler verdi.

DEPREMZEDELERDEN DUYGULANDIRAN MESAJ

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi ve merkezinde yardım gönülleri ile depremzedeler arasında ise duygusal anlar yaşandı.  Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Fatih Deveci ve beraberindekilere teşekkür eden depremzedeler, “İnşallah tekrar böyle acılar yaşamayız. Ama sizin varlığınız bizlere güç ve moral veriyor. Bu yaraların sarılması zaman alacak, bu nedenle bizleri unutmayın” diye konuştular.

BAŞKAN DEVECİ: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Depremzedeler ile dertleşip, geçmiş olsun dileklerini ileten Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Fatih Deveci, “Sizleri anamız, babamız, kardeşimiz, yani ailemiz olarak gördüğümüzü, bu duygularla bir nebze de olsa elimizden geleni yapmaya gayret ettiğimizi ifade etmek istiyorum.

Yaralarınıza bir nebze merhem olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman yanınızdayız, bundan hiş şüpheniz olmasın” diye konuştu.  

 

AdminAdmin

Admin