EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-04-2023 16:29

Yıkım Ve Yapım Süreci Başladı

Yapımı 14 yılda tamamlanabilen ve fiziki imkânlarının yetersizliği nedeniyle uzun yıllardır gündemde olan Atatürk MTAL binası, deprem riski dolayısıyla yıkılıyor. Yıkım çalışmalarının ardından yeni okul binası ve ek donatıların inşaatına başlanacak.

Yıkım Ve Yapım Süreci Başladı

Sivas’ta, yapımına 1976 yılında başlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı 1990 yılında tamamlanabilen Gültepe Mahallesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) binası, deprem riski dolayısıyla yıkılıyor. 14 yıllık yapım süreci ve yaşanan aksaklıklar dolayısıyla 1990 yılında eğitim-öğretime başlanan 42 bin metrekarelik alan üzerine kurulu 28 derslikli okul binası, çağın ihtiyaçlarını karşılayamadığı için uzun yıllardır gündemdeydi. Daha önce güçlendirme yapılmasına karar verilen ancak 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yapılan incelemelerde hasar gördüğü ve depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen okul binası ve donatıları için yıkım kararı alınmış, yaklaşık bin 700 öğrenci ve eğitim materyalleri, geçici olarak Karşıyaka Âşık İsmeti Anadolu Lisesi binasına taşınmıştı.

YIKIM VE YAPIM SÜRECİ BAŞLADI…

Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği düşünülerek, büyük bir hızla taşıma iş ve işlemleri gerçekleştirilirken, riskli binaların yıkımı ve yeni okul binası ve ilave donatıların yapımı için de süreç başladı. Okul binasında söküm ve yıkım işlemleri başlarken, bu sürecin kısa süre içerisinde tamamlanması ve yeni eğitim binalarının temelinin de atılması bekleniyor.

42 bin metrekarelik alan üzerine ilk etapta 16 derslikli okul, spor salonu, 100 öğrencilik pansiyon ve 1000 m2 atölye binası yapılacak. İlave olarak 16 derslikli ek okul binası ve 4 yeni atölye yapılması içinde planlamalar devam ediyor.

Geçici olarak Karşıyaka Âşık İsmeti Anadolu Lisesi binasına taşınan Atatürk MTAL, inşaat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeni okul binasına taşınacak.

AdminAdmin

Admin