1 yılda 1 milyon kişi Sivas-Ankara hattında seyahat etti

Toy 6 Mayıs’ta yeniden açılacak olan ve restorasyonu biten Divriği Ulu Cami’nin görülmesi içinde tüm ülke insanını Sivas’a davet etti.

TEKNOLOJİ - 02-05-2024 19:03

1 yılda 1 milyon kişi Sivas-Ankara hattında seyahat etti

Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Treni’ni kullanan kişi sayısını açıkladı. Toy 6 Mayıs’ta yeniden açılacak olan ve restorasyonu biten Divriği Ulu Cami’nin görülmesi içinde tüm ülke insanını Sivas’a davet etti.

Rukiye Toy mecliste yaptığı konuşmasında , “Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle ve vizyonuyla iktidarımız döneminde, 2002’den bu yana 2.252 kilometre hızlı tren hattı inşa edilmiştir; toplam 3.600 kilometreyle hızlı tren hattının da yapım çalışmaları devam etmektedir.

Bu yatırımlarla ülkemiz Avrupa’da 6’ncı, dünyada 8’inci yüksek hızlı tren işletmecisi olmuştur. Hizmete girdiği 26 Nisan 2023 tarihinden bu yana geçen bir yılda 1 milyon kişi Sivas-Ankara hattında seyahat etmiştir. 

4 Mayıs itibarıyla başlayacak ve hemşehrilerimizin Sivas’tan İstanbul’a yedi saatte, ekspres ve aktarmasız olarak seyahat edeceği yeni yüksek hızlı tren seferlerinin hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı 6 Mayıs’ta açılışını yapacağımız mimari mucize Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ANKARA – SİVAS HIZLI TRENİ 1 YAŞINDA

ANKARA – SİVAS HIZLI TRENİ 1 YAŞINDA

27-04-2024 - TEKNOLOJİ

ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

19-04-2024 - TEKNOLOJİ

sanalbasin.com üyesidir