Cariye Sözlük Anlamı Nedir?

Cariye sözlük anlamı nedir? TDK'ye göre ne demek? İşte detaylar...

NEDİR - 08-08-2023 10:16

Cariye Sözlük Anlamı Nedir?

Cariye nedir?

Bazı kavramlar internette her ne kadar karşımıza çıksa da anlamları hakkında bilgi sahibi olamayabiliyoruz. Bu kelimelerden biri olan Cariye kelimesi ise anlamı bir çok insan tarafından araştırılıyor. Cariye Osmanlı dönemine ait bir kelimedir. Peki Cariye nedir? Cariye ne demek? İşte detaylar…

 

Cariye ne demek

Cariye kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Cariye ne demek? TDK sözlük anlamına göre Cariye nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Cariye kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Cariye nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

CARİYE NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE CARİYE NE DEMEK?

Cariye kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Cariye kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Cariye ne demek?

Gündelik hayatta sürekli duyduğumuz ama anlamını tam olarak bilmediğimiz cariye terimi, dilimizde kul, bende, halayık ve esir gibi anlamlara gelmektedir. Hakkında birçok ayet ve hadis bulunan cariye kelimesi İslamiyet öncesi eski tarihlere kadar uzanmaktadır.

Tarihin her devrinde insanlık dışı işlerde kullanılan zulüm ve işkencenin her türlüsü reva görülen cariyeler, ancak İslamiyet sayesinde rahat bir nefes alabilmişlerdir.

Cariye, savaşta esir edilmiş veya başka bir şekilde köle konumuna düşmüş, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan kadınlar olarak bilinmektedir. İslam öncesi Araplarda yaygın olan cariyelik sistemi Arapların Müslüman olmasından sonra da devam etmiş ancak Kur'an cariyelerin hak ve hukuku ile ilgili bazı durumları düzenlemiştir.

 

TDK’ye göre Cariye ;

isim, eskimiş, (ca:riye), Arapça cāriye

Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın, halayık:

"Ben, dedi, zevce ile cariye arasındaki farkı hâlâ anlamış değilim." - Peyami Safa

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

13-02-2024 - NEDİR

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek

23-12-2023 - NEDİR

sanalbasin.com üyesidir