Demirspor Kulübü Polonyalı Güreşçileri Ağırlıyor.

Sivas Demirspor Kulübünün misafiri olarak Sivas’a gelen Polonyalı Güreşçiler Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Sivas Belediye Başkan Dr. Adem Uzun’u makamında ziyaret etti.

SPOR - 06-05-2024 10:42

Demirspor Kulübü Polonyalı Güreşçileri Ağırlıyor.

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü bünyesinde 5 farklı branşta faaliyet gösteren Sivas Demirspor Kulübünün misafiri olarak Polonya’dan gelen Namyslowie Güreş Kulübü yönetici, antrenör ve sporcularından oluşan ekibe ziyaretlerinde TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ ile Gençlik Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç eşlik etti.


Polonyalı Namyslowie Güreş Kulübünün Sivasa geliş öyküsünden bahseden TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü ve Sivas Demirspor Kulübü Başkanı Atanur Karadağ, Kurumumuz bünyesinde 85 yıldır kesintisiz Türk sporuna hizmet ediyoruz. Polonyalı yöneticilerimiz, Güreşte üç olimpiyat şampiyonumuzun Sivaslı olmasından ve son yıllardaki Şampiyonumuz Taha Akgül’ün başarılarından dolayı yola çıkarak Sivas Demirspor Kulübüne ulaştıklarını bize ilettiler. Alt yapınızı, tesislerinizi, çalışma metotlarınızı yerinde görmek istiyoruz. Türk güreşiyle ilgili sizin tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz.” diyerek düşüncelerini paylaştılar. Geldiler, karşılıklı toplantılar yaparak neler yapabiliriz diye konuştuk. Kulüp olarak geçtiğimiz aylarda Polonyada üst düzey bir turnuvaya katıldık. Sporcularımız orada takım halinde şampiyon oldu. Şimdi Polonyalı arkadaşlarımız Sivas’a geldi. Bizde sizlerin destek ve katkılarınızla Polonyalı kardeşlerimizi burada en iyi şekilde misafir edeceğiz. dedi.
Sivas Valisi Yılmaz
Şimşek ziyarette yaptığı açıklamada; Ata sporumuz Güreşin Sivas’ta ayrı bir yerinin olduğunu, Şehrimizin en köklü kulübü Sivas Demirspor Kulübünün de buna önemli katkılar sunduğunu söyledi. 

Sivas’ın bir güreş şehri olduğunu vurgulayan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise Polonyalı sporcuları şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Spor Şehri Sivas

“Spor Şehri Sivas" Üç Türkiye Şampiyonasına Aynı Anda Ev Sahipliği Yapıyor

12-05-2024 - SPOR

Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…

Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…

09-05-2024 - SPOR

sanalbasin.com üyesidir