En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli zammı yeni yılın son günlerinin gelmesiyle beraber yakından takip edilen konular arasında bulunuyor. Milyonlarca emekli Ocak ayında yapılacak zammın oranını merak ediyor.

EKONOMİ - 23-12-2023 10:57

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkisini gösteriyor. 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. 5 aylık veriler ışığında emekli maaşı zammı tahminleri yapılıyor.

 

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Emekli maaşlarına yapısal bir düzenleme gerekiyor. Burada enflasyonist baskılardan en fazla etkilenen emekli kesim. 7500 TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Bundan sonra yapılacak zamdan yeterince yararlanılabilmesi için kök maaşların da en düşük emekli maaşına eşitlenmesini bekliyoruz. En düşük emekli maaşlarının 12 bin 500 TL seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Ancak kademeli artışın bu dönemde yapılacağını düşünmüyorum. Sıkı bir para ve maliye politikası uygulanıyor. Kemer sıkma politikası var. Burada kademeli bir artışı çok mümkün görmüyorum. Enflasyon farkı ne ise o kadarlık artış yapılacaktır.”

 

 

EMEKLİ ENFLASYON FARKI

Geçtiğimiz günlerde en son kasım ayı enflasyon rakamları açıklanmıştı. Kasım ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 61.9 olurken, 5 aylık enflasyon yüzde 33.65 olarak gerçekleşti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

29-04-2024 - EKONOMİ

 “Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

“Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

29-04-2024 - EKONOMİ

sanalbasin.com üyesidir