Erdoğan,” Türasaş’ın Gücüne Güç Kattık.”

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 21 yılda Sivas'a yapılan yatırımları açıkladı.

TEKNOLOJİ - 06-03-2024 16:55

Erdoğan,” Türasaş’ın Gücüne Güç Kattık.”

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 21 yılda Sivas'a yapılan yatırımları açıkladı. Erdoğan TÜRASAŞ ile ilgili ise önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan kapatıldı, kapatılacak denilen fabrikayı büyütmeye devam ediyoruz. Türasaş’ın gücüne güç kattık. ”dedi.

Erdoğan konuşmasında ,”Son 21 yılda TÜRASAŞ’ı canlandırarak gücüne güç kattık. Birilerinin kapatılacağı yalanını yaymaya çalıştığı TÜRASAŞ’ta mühendislerimizin tasarımı Milli Yük Vagonlarımızı üretiyoruz. Bununla kalmadık. İlk etapta 250 kişiyle üretime başlayıp daha sonra 500 kişiyi istihdam edecek Boji Üretim fabrikasıyla TÜRASAŞ’ı büyütüyoruz.”dedi..

Ulusal ve uluslararası demir yolu sektöründe kullanılan farklı tip ve özellikteki yük vagonlarının bakım, onarım ve imalatını yapan TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünde, her türlü raylı sistem aracına ait yedek parçaların üretimi gerçekleştiriliyor. Üretimi ve istihdamı artırmak amacıyla TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü bünyesinde boji fabrikası kuruldu. Fabrikada yılda 4 bin 500 boji üretimi gerçekleştirilecek ve bu artışla birlikte yılda bin 500 vagon üretilebilecek. Türkiye´nin en modern ve en büyük boji fabrikasında ilk etapta 233 kişiye istihdam sağlanacak

Sivas'ta TÜRASAŞ bünyesinde kurulan Boji Fabrikasının bu ay içerisinde üretime başlaması bekleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

19-04-2024 - TEKNOLOJİ

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

18-04-2024 - TEKNOLOJİ

sanalbasin.com üyesidir