Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sivas’ta Yetişiyor

Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Mercan 4 Aralık Pazartesi günü itibariyle başlayan ve 120 gün sürecek olan Siber Güvenlik Eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TEKNOLOJİ - 06-12-2023 10:47

Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sivas’ta Yetişiyor

Doç. Dr. Mercan yaptığı açıklamada, ‘Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen katılım öncesi mali yardım aracının "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler” için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) uygulanmaktadır.

Bu destek programı kapsamında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda” olan gençlerin (NEET) istihdamına katkı sağlamak ve kendi şirketlerini açacak şekilde geliştirmek, sürekliliğini sağlayarak ülke genelinde çalışacak ve dünyaya hizmet verecek siber güvenlik uzmanların yetişmesi hedefi ile hazırladığımız "Siber Güvenlik Sektöründe İstihdam ve Girişime Sayısının Arıtılmasına Yönelik Eğitim Projesi" eğitimleri başlamıştır.

30 kursiyerimizin dijital yetkinliklerini artırmak ve özellikle ilerleyen yıllarda tüm ülkelerin ihtiyaç duyacağını düşündüğümüz siber güvenlik konusunda uzmanlar yetiştirmeyi planlıyoruz.

Eğitimlerin Cumhuriyet Teknokent bünyesinde sürekliliğini sağlayarak Sivas’ı siber konusunda bir merkez haline getirme hedefi ile kurslarmış bünyemizde devam ettireceğiz.’ dedi.

 

120 günlük eğitim sonucunda ise kursiyerlerin iş imkânları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mercan, “Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu başta Siber Güvenlik Firmaları olmak üzere, siber güvenliğe ihtiyaç duyacak dünya genelindeki tüm sektörlerde çalışma fırsatı yakalayacaktır.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

19-04-2024 - TEKNOLOJİ

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

18-04-2024 - TEKNOLOJİ

sanalbasin.com üyesidir