Gemerek Yumağın Sulaması

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Sivas Gemerek Yumağın Sulamasında toplamda 2.277 metre CTP boru, 20.199 metre HDPE boru olmak üzere 22.476 metre boru hattı yapılacaktır dedi.

TEKNOLOJİ - 04-08-2023 11:08

Gemerek Yumağın Sulaması

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

Çiftçilerimiz modern borulu sistemle tanışacak

 

Sivas Gemerek Yumağın Sulaması işi bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projenin tamamlanmasıyla çiftçilerimiz modern borulu sistemle sulama imkanına kavuşacağını söyledi.

 

            Sivas Gemerek Yumağın Sulamasında çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Sivas Gemerek Yumağın Sulamasında toplamda 2.277 metre CTP boru, 20.199 metre HDPE boru olmak üzere 22.476 metre boru hattı yapılacaktır. İş kapsamında 2.565 metre HDPE boru imalatı tamamlanmıştır” diye konuştu.

 

Sivaslı üreticilere yılda 35,4 milyon lira ek gelir

 

            7.000 dekar araziye can suyu verecek Yumağın Sulamasının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Çalışmaların tamamlanmasıyla modern sulama ile tanışacak 7.000 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Sivaslı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 35,4 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

ASELSAN’ın Faaliyet Alanları ve Kariyer Olanakları’ Konulu Seminer Düzenlendi.

19-04-2024 - TEKNOLOJİ

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

18-04-2024 - TEKNOLOJİ

sanalbasin.com üyesidir