İKTİDARI SİVAS’TAN UYARDI

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas’ta Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

GÜNDEM - 13-05-2022 16:12

İKTİDARI SİVAS’TAN UYARDI

SGC Başkanı Hakan Sezerer ile bir araya gelen Serdaroğlu, Türk milletinin adeta çırpındığını belirterek, “Türkiye 20 senedir ulusal sermayenin oyuncağı haline geldi. Önümüzdeki yaz ayını çok daha büyük sıkıntılarla geçiririz. Ülkeyi şu an yöneten kadroya Allah akıl fikir versin. Eğer bu şekilde yönetmeye devam ederlerse ülkeyi yakarlar” dedi

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, kurmaylarıyla birlikte Sivas’ta halk ve esnafın nabzını tuttu. İlimizdeki programları kapsamında Sivas Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Hakan Sezerer ile bir araya gelen Serdaroğlu, yerel basının yaşadığı sıkıntılara değindi.
“TÜRK MİLLETİ ÇIRPINIYOR”
Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu da değerlendiren Serdaroğlu, Cumhur ve Millet ittifaklarının kendi içlerinde anlaşamaması durumunda bir kısmının parçalanacağını bir kısmın ise yıkılacağını savundu.
Ülkenin bütünlüğünü korumak için siyasete atıldıklarını da sözlerine ekleyen Serdaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kongrelerimizi yapıyoruz. Haziran sonuna doğru büyük kongremizi yapıp seçimlere katılma hakkımızı alacağız. Türkiye’de siyaset hareketli ve hareketli olmasında da fayda var. Bizimle beraber seçime katılmak isteyen, bizimle ittifak isteyen çok sayıda parti var. Türkiye zaten Cumhur ve Millet ittifakı gibi ittifaklar görecek. Bu ittifakların bir kısmı parçalanır, bir kısmı yıkılır. Niye gitmez bu böyle. Bizim anlayışımıza göre; biz sizle bir ittifak yapacak olsak örneğin basınla ittifak yapak Basın Temel Ahlak ve İlkelerinde başta anlaşmamız lazım. Bu siyasette de öyle. 4-5 parti ittifak olarak gideceksek ülkenin temel meselelerinde, askeri anayasanın değiştirilemez maddelerinde, bu ülkeyi kurup bize armağan eden Atatürk’ün ilke ve devrimleri üzerinden anlaşmamız lazım. Biri Atatürk ismini duyunca sinirleri bozuluyorsa, Atatürk’e küfreden insanlarla oturup devlet sofrasında yemek yiyebiliyorsa, bu ittifak yürümez. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde olmaz. Bunu görmek için müneccim olmaya, deneyimli siyasetçi olmaya da gerek yok. Olmaz işin doğasına aykırı. Biz şirket kurmuyoruz. Bu işi bilen insanlarla bir araya geliyoruz. Kağıt üzerinde kongreler yapan partiler gibi değil doğru teşkilatlanmalar yapıyoruz. Türkiye’nin 20 yılda geldiği nokta belli. Örneğin yerel basının çektiği sıkıntılar ortada. Bu ülkenin dört bir yanında aynı. Türk milleti çırpınıyor. Esnafın durumu belli. Türkiye 20 senedir ulusal sermayenin oyuncağı haline geldi. Önümüzdeki yaz ayını çok daha büyük sıkıntılarla geçiririz. Ülkeyi şu an yöneten kadroya Allah akıl fikir versin. Eğer bu şekilde yönetmeye devam ederlerse ülkeyi yakarlar. Biz ülkenin bütünlüğünü korumak için siyasete atılıyoruz. Telkin ediyoruz. İnsanlarımızın nabzını tutuyoruz. Halk ekmeği 1 lira ucuza alabilmek için saatlerce sırada bekliyor. Asgari ücretlinin durumu ortada. Sabır ve doğru çözümleri milletimizle paylaşalım.”
YEREL BASINA DESTEK VERİLMELİ
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yerel basın artan maliyetler nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Cemiyet olarak her platformda bunu dile getiriyor ve basının desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu noktada Ankara’da da bir dizi temaslarda bulunduk. Sizlerin de dediği gibi yerel basınımız ayakta kalabilmek adına adeta çırpınıyor. Vermiş olduğunuz destek ve ziyaretinizden ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sezerer Teşekkür Etti

Sezerer Teşekkür Etti

28-04-2024 - GÜNDEM

  İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

26-04-2024 - GÜNDEM

sanalbasin.com üyesidir