Kredi kartı olanlar dikkat!

Türkiye Bankalar Birliği'nin yaptığı açıklama, milyonlarca kredi kartı ve kredi kullanan vatandaşa yasal takibe girdikleri haberini taşıdı.

EKONOMİ - 20-12-2023 14:31

Kredi kartı olanlar dikkat!

Ocak ile Ekim dönemi arasında Türkiye genelinde yasal takibe giren borçlu sayısının 1 milyon 100 bin kişi olduğu belirtilirken, bir yılda kredi ve kredi kullanımının 1.8 milyon kişi artış gösterdiği vurgulandı.

Türkiye genelinde bireysel ihtiyaç kredisi kullanan kişi sayısının 40 milyona yaklaştığı ifade edilen açıklamada, ülke genelindeki kredi bakiyesinin ise 63.7 bin TL olduğu ortaya çıktı. Özellikle kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaş sayısının arttığına dair veriler sunuldu.

 

Açıklamada, Ekim ayına kadar yasal takibe girmeyip de borcu olan birey sayısının 3 milyon 836 bin 53 olduğu ifade edildi. Türkiye genelindeki finansal durumunu gösteren raporlara göre, batık tüketici verisinin 41 milyar TL olduğu belirtilirken, TOKİ borçlarının da arttığına dikkat çekildi. Yapılan hesaplamalarda, TOKİ'ye olan taksitli konut borcunun 59 milyar TL olduğu ifade edildi.

Tüketici kredilerinde yılbaşından itibaren yüzde 67'lik bir artış olduğu ve ihtiyaç kredi oranlarının 2 trilyon 556 milyar liraya ulaştığına dikkat çekildi. Kredi kartı borçlarının da yüzde 140 artarak trilyon 73 milyar liraya yükseldiği vurgulandı.

 

Vatandaşların borç durumlarını öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden Türkiye Bankalar Birliği'nin resmi sayfasına ulaşarak gerekli bilgileri doldurarak borç bilgisine ulaşabileceği ifade edildi. Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, yasal takibe giren borçlu sayısındaki artış ve genel borç durumu, vatandaşların mali durumlarını dikkatli bir şekilde yönetmeleri gerekliliğini ortaya koyuyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

29-04-2024 - EKONOMİ

 “Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

“Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

29-04-2024 - EKONOMİ

sanalbasin.com üyesidir