MCH Nedir? TDK'ye Göre MCH Ne Demek?

İnsanların MCH kelimesini merak etmeleri ve ne anlama geldiğini öğrenmek istemeleri nedeniyle, TDK sözlük anlamına göre MCH nedir? sorularının yanıtlarını araştırmak üzere internet kaynaklarını taradıkları bir makaledir.

NEDİR - 12-08-2023 09:38

MCH Nedir? TDK'ye Göre MCH Ne Demek?

MCH Nedir? Tdk Sözlük Anlamına Göre MCH Ne Demek?

MCH kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan MCH kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

MCH Ne Demek?

Kanda bulunan ve oksijen taşıyan hücreler olan kırmızı kan hücreleri oksijen bağlama özelliği olan hemoglobin proteini aracılığıyla taşıma yapar. Vücutta yeterli miktarda oksijenin taşınması ve metabolizmanın sağlıklı şekilde çalışması için hemoglobin miktarı önemlidir. Bu sebeple kırmızı kan hücrelerindeki ortalama hemoglobin miktarını gösteren MCH değeri önem kazanır.

 

Hemoglobinin kısaltması olan MCH, bir kırmızı kan hücresinin ortalama hemoglobin miktarını ölçen bir çeşit kan testidir. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir protein olduğu için MCH seviyesi bir kişinin kırmızı kan hücrelerinin ne kadar hemoglobin taşıdığını gösterir. MCH değeri ortalama korpusküler hacim (MCV) değeri ile birlikte değerlendirildiği zaman kırmızı kan hücresinin boyutu hakkında da bilgi sağlar. Böylece pikogram (pg) cinsinden ölçülen MCH değeri bazı kan hastalıklarının teşhisinde kullanılabilir.

 

TDK’ya Göre MCH;

TDK sözlüğünde MCH kısaltmasına ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

13-02-2024 - NEDİR

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek

23-12-2023 - NEDİR

sanalbasin.com üyesidir