Park Sokaklar Yenilenmeli

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Bankalar caddesinde yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

YEREL - 04-08-2023 10:32

Park Sokaklar Yenilenmeli

Şehrimizin en işlet caddelerinden birisinin de Bankalar caddesi olduğunu vurgulayan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, cadde ve sokakların önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu dile getirerek, bölgenin canlandırılması için çalışma başlatılmasını talep etti.

Bankalar caddesi ve park sokaklarda bulunan farklı mesleklerden çok sayıda esnafın olduğun u, bu esnafın ticaretinin daha da yaygınlaştırılması ve sokakların farklı etkinliklerin de yapılabileceği mekanlar oluşması gerektiğini dile getiren Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Bankalar caddesinde bulunan yoğunluk Sivas’ımız açısından da önemlidir. Burayı aktif hale getirmek ve farklı bir tarz ile canlandırılması gerekmektedir. Caddedeki ve park sokaklardaki yoğunluk bölgeyi daha da cazip hale getirmektedir. Şehir hayatının her aşamasında Belediyenin de görev ve sorumlulukları vardır. Belediyeler, yerel halkın hizmetlerini gören, demokratik usullerle görev almış kanunlarla görev yapan kamu kurumlarıdır. Halkımıza ve esnafımıza hizmet etmek noktasında Belediyeni önemli görevleri ve sorumlulukları vardır. Bir şehrin gelişmesinde çarşıların önemi de kaçınılmazdır.

 

Sivas ticaretinde önemli bir yere sahip olan ve trafiğe kapatılarak yayalaştırılan bankalar caddesindeki park sokakların daha renkli olması ve farklı tasarım ve aktivitelerle daha canlı hale getirilmelidir. Bu konuda Belediye yetkililerimizden gerekli çalışmanın biran önce başlatılmasını talep etmekteyiz” dedi.

 

Bankalar caddesinde bulunan park sokaklarla ilgili daha önce görev yapmış Belediye başkanlarının da çalışmaları olduğunu , ancak bir sonuca varılamadığını vurgulayan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, Bankalar caddesinde yer alan esnafların ve bölgenin biran önce değişik konseplerle yenilenmesi gerektiğini , bu konuda çalışma başlatılmasını önerdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir